Doties uz galveno

Visma Blogs LV

Visi raksti

  • Kāpēc darbinieki brīvprātīgi aiziet no darba?

    Kas liek darbiniekiem vēlēties pamest darbu? Kāpēc, ņemot vērā ekonomisko nenoteiktību un darba vides pārmaiņas, darbinieki joprojām atstāj darbu? Ko jūs, kā darba devēji, varat darīt, lai saglabātu un attīstītu savus labākos talantus?

  • Pazemes dzelzceļa tīkls

    Skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s uzdevums 11.-12. klašu skolēniem.

  • Darba algu var palielināt arī bez rīkojuma

    Personāla lietvedības dokumentu digitalizācijas jautājumi kļūst arvien aktuālāki. Nereti saskaramies ar situācijām, kad tehniskās iespējas un likums ļauj uzlabot procesus, taču paši neesam gatavi mainīt ieradumus. Analizējot Visma pētījuma rezultātus, atspēkojam dažādus mītus, kas iesakņojušies personālvadības nozarē. Šoreiz – rīkojumi darba algas izmaiņām.

  • Mākslīgā intelekta rīki: kas jāņem vērā komunicējot darba intervijas laikā

    Mākslīgā intelekta (MI) rīku piedāvājums šobrīd paplašinās katru dienu, sniedzot jaunas iespējas efektīvāk un produktīvāk strādāt un uzlabot procesus. Tostarp arī MI rīki potenciālo darbinieku intervēšanai un izvērtēšanai. Šim uzvaras gājienam ceļā stāv viens līdz šim nepārvarēts trūkums. Mākslīgais intelekts ir “uz Jūs” ar emocijām. Kā tas ietekmēs personāla atlases procesus nākotnē?

  • Elektromobiļu rindas

    Skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s uzdevums 9.-10. klašu skolēniem.

  • Darbinieku labbūtības pasākumi

    Arvien biežāk darba vides kontekstā runājam par darbinieku labbūtības jautājumiem: pasākumiem un atbalsta instrumentiem, lai palīdzētu uzlabot darbinieku fizisko un mentālo veselību; veidotu atbalstošu darba vidi un kultūru, kurā cilvēki būtu gan apmierinātāki, gan produktīvāki. Šajā HRM Idea rakstā lasiet apkopojumu par galvenajām šā brīža aktualitatēm un tendencēm darbinieku labbūtības jautājumos.

  • Papildu svētku dienas, 29. maija, ietekme uz darbinieku ienākumiem

    Saeima ārkārtas sēdē, kas tika sasaukta vēlā 28. maija vakara stundā, steidzamības kārtā pieņēma grozījumus likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, nosakot, ka 2023. gada 29. maijs ir svētku diena – Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā bronzas medaļas ieguves diena. Šajā rakstā lasiet apkopojumu par svarīgākajiem problēmjautājumiem, ar kuriem saskārās gramatveži, kā arī šo problēmsituāciju skaidrojumiem.

  • 7 kļūdas no kurām jāizvairās onboarding procesā

    Veiksmīga apmācību procesa (onboarding) nodrošināšana ir lielisks pirmais solis laba pirmā iespaida nodrošināšanai par savu uzņēmumu. Turklāt tas ne tikai ļaus jaunajam darbiniekam aktīvi iesaistīties darba dzīvē, bet palīdzēs arī produktivitātes celšanā. Šajā blogā esam uzskaitījuši septiņas svarīgas sākotnējo darbinieku apmācību (onboarding) kļūdas, no kurām uzņēmumiem jācenšas izvairīties.

  • Marijas kaimiņi

    Skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s uzdevums 5.-6. klašu skolēniem.

Populārākie

  • Parādu piedziņa tiesvedības un ārpustiesas procesā (I daļa)

    Katrs uzņēmums vai fiziskā persona var saskarties ar situāciju, kurā saistību neizpildes rezultātā ir izveidojies parāds. Šajā rakstā aplūkosim iespējamos tiesiskos risinājumus parāda atgūšanai, priekšnoteikumus un kārtību, lai parādu nodotu piespiedu izpildei valsts amatpersonai – Latvijas Zvērinātam tiesu izpildītajam.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]