Doties uz galveno

Andris: hobijs kā dāvana dabai un tehnoloģijām

Visma darbinieku stāsti. Pie mums nekad nav garlaicīgi. Viens no iemesliem, kāpēc tā, noteikti ir mūsu cilvēki! Visdažādākie viedokļi, prasmes, zināšanas un talanti vienuviet! Tāpēc nav brīnums, ka arī hobiji Visma kolēģiem ir ne mazāk interesanti!

Kad mēs domājam par hobijiem, mēs parasti iedomājamies krāsošanu, mūziku vai dažādas āra aktivitātes. Savukārt, mūsu kolēģa Andra hobijs ir nedaudz netradicionāls – elektronisko cigarešu akumulatoru pārveidošana. Var šķist neparasti, bet šis hobijs apvieno jaunradi, Andra mīlestību pret tehnoloģijām un rūpes par dabu.

“Viss sākās ar vajadzību pēc autonomas enerģijas avota, kad esmu izbraucienos dabā. Kaut arī tirgū ir pieejami gatavi risinājumi, tie mēdz būt dārgi. Pētot internetā, atklāju tehnoloģisku risinājumu, kur autonomas enerģijas krātuves top no kaut kā tik vienkārša un bieži vien nepamanīta kā elektronisko cigarešu akumulatori. Mazie LiIon brīnumi, kas pēc cigaretes dzīves cikla beigām parasti nonāk atkritumos, var dzīvot otru dzīvi kā daļa no lielāka enerģijas avota,” stāsta Andris.

Ar šo atklājumu arī sākās Andra piedzīvojums, lūdzot draugiem un paziņām atdot savus izlietotos elektronisko cigarešu akumulatorus. Lielākā daļa no viņiem bijuši pārsteigti uzzinot, ka šīs “vienreizlietojamās” ierīces vēl var noderēt.

Šis process Andrim esot devis gan iespēju atpūsties no ikdienas rutīnas, gan arī nodrošinājis radošu aizraušanos. “Sāku eksperimentēt, izveidojot dažādas ierīces: no vienkāršām LED gaismām, kas izgaismo manu terasi vakaros, līdz portatīvām enerģijas bankām jeb “Powerbank”, kas spēj uzlādēt manu tālruni vai citus mazus gadžetus ceļojuma laikā. Katra ierīce bija vairāk kā suvenīrs cilvēkiem kuri man piegādāja lielu apjomu izlietoto cigarešu. Turklāt, rezultāts ir ne tikai mans gandarījums un spēja izpausties radoši, bet arī iespēja sniegt savu artavu vides aizsardzībā,” norāda Andris.

Eksperimentu rezultātā, Andris sācis aizstāt tradicionālās baterijas, piemēram, 9V vai AA tipa baterijas, ar šādiem pārstrādātiem akumulatoriem. “Protams, man nav ilūziju, ka šāda veida akumulatori varētu kalpot mūžīgi,” atzīst Andris. “Bet, pateicoties to daudzumam un atkārtotai izmantošanai, esmu spējis pagarināt to kalpošanas laiku un ierobežot to kaitīgo ietekmi uz vidi. Turklāt, apzinoties kaitīgās vielas, kas atrodas šajos akumulatoros, es rūpīgi nododu tos pareizajā atkritumu apsaimniekošanas vietā, nodrošinot, ka tie nekaitē mūsu planētai.”

Andra hobijs ir kļuvis par patiesu aizraušanos, kas apvieno gan viņa mīlestību pret tehnoloģijām, gan vides aizsardzību un radošumu. “Katrs izmantotais akumulators ir kā neliels solis uz ilgtspējīgāku un zaļāku nākotni, un es priecājos, ka varu būt šīs pārmaiņas daļa!”

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]