Doties uz galveno

Visma Blogs LV

Visi raksti

  • Visma Skolu Indekss 2024

    Noslēdzoties “Visma” rīkotajam starptautiskajam ikgadējam loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursam “Bebr[a]s”, Skolu indeksā ir apkopotas 100 aktīvākās skolas. Konkursa rezultāti liecina, ka reģionu skolas joprojām izteikti aktīvāk veicina skolēnu iesaisti konkursā.

  • Klusā aiziešana – modes sauklis vai skarba realitāte?

    Dažreiz darbinieki ir neapmierināti ar savu darba vietu un vēlas mainīt to, bet tomēr paliek strādāt uzņēmumā, samazinot savu interesi un iesaisti savā darbā. Šajā rakstā personāla speciāliste Inga Daliba pastāsta vairāk par “klusās aiziešanas” pazīmēm un kā tās mazināt.

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?

  • Kā darbinieki vērtē savu darba slodzi?

    Sekojot līdzi dažādiem ar darbu un darba vidi saistītiem aspektiem, pētījumu kompānija Kantar veica darba ņēmēju aptauju, kurā noskaidroja dažādus aktuālus jautājumus, tostarp, kāda ir strādājošo darba slodze un tās izmaiņas dinamikā. Šajā rakstā varat iepazīties ar šī pētījuma rezultātiem.

  • attels - bebras

    Kļūdas labojums

    Skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s uzdevums 9.-10. klašu skolēniem.

  • Enerģijas vadība – palīgs produktivitātei un personīgajai labbūtībai

    Darba devēji un darbinieki daudz domā par darba efektivizēšanu produktivitātes uzlabošanu. Kā varam saplānot savu laiku tā, lai izdarītu vairāk? Taču, aprobežojoties tikai ar laika plānošanu vien, mēs neizmantojam iespēju gudrāk pārvaldīt savu potenciālu. Labāk izzinot savus paradumus, dažādu faktoru ieteikumi un pievēršot uzmanību savas ikdienas plānošanai, varam uzlabot savu produktivitāti, izmantojot savus enerģijas resursus. Kas ir enerģijas vadība? Kā to izmantot, lai izprastu savas individuālās īpatnības, limitus un potenciālu?

  • Top komunikācijas prasmes efektīvai mākslīgā intelekta sarunbotu izmantošanai

    Daudzi no mums ikdienā izmanto mākslīgā intelekta rīkus (MI), tomēr ne visi no mums iegūst maksimālu labumu no tiem. Ir jāmāk pareizi komunicēt ar MI, lai šis rīks varētu saprast, ko vēlaties uzzināt un spētu dot vajadzīgās atbildes. Šajā HRM Idea rakstā Ilze Rassa sniedz praktiskus padomus kā efektīvi izmantot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas, kā arī prakstiskus padomus, kā tās attīstīt.

  • Darījumu apliecinoši dokumenti un nodokļu riski

    Viens no grāmatvežu uzdevumiem ir ieviest kārtību uzņēmumu dokumentācijā un tās apritē, sekot līdzi, lai tiktu ievērotas normatīvo aktu prasības attiecīgu dokumentu noformēšanā un arī reģistrēšanā finanšu uzskaitē. Šajā Grāmatvežu Ekspreša rakstā lasiet ieskatu svarīgāko darījumu apliecinošo dokumentu noformēšanā un iereģistrēšanā, kā arī par iespējamām nodokļu sekām, ja dokumentā nav nosakāms darījums un tā ekonomiskais pamatojums.

  • Kā darbinieki vērtē savu emocionālo labsajūtu darbā?

    Lai arī uzņēmumiem un iestādēm ikdienā ir dažādas aktualitātes un prioritātes, tomēr jāpatur prātā, ka aiz visiem procesiem atrodas cilvēks – ikviens darbinieks un vadītājs. Tādēļ strādājošo emocionālajai labsajūtai darbā ir būtiska loma un nozīme. HRM Idea rakstā lasiet pētījumu un konsultāciju kompānijas Kantar veiktā pētījuma rezultātus par darbinieku apmierinātības un noskaņojuma tendencēm.

  • Nokrišņu daudzums

    Skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s uzdevums 7.-8. klašu skolēniem.

  • Mākslīgā intelekta rīki – grāmatveža palīgi

    Šobrīd viena no «karstākajām» tēmām tehnoloģiju un biznesa pasaulē ir mākslīgais intelekts (MI). Vispirms pērnā gada vasarā savas spējas sāka demonstrēt kompānijas OpenAI izstrādātais MI rīks DALL-E, kas teksta pieprasījumus pārvērta attēlos, bet novembra pašā nogalē tam pievienojās teksta ģenerēšanas čatbots Chat GPT. Kopš tā laika tapuši desmitiem līdzīgi risinājumi, piedāvājot aizvien vairāk iespēju dažādās nozarēs. Arī grāmatvedībā.

Populārākie

  • Klusā aiziešana – modes sauklis vai skarba realitāte?

    Dažreiz darbinieki ir neapmierināti ar savu darba vietu un vēlas mainīt to, bet tomēr paliek strādāt uzņēmumā, samazinot savu interesi un iesaisti savā darbā. Šajā rakstā personāla speciāliste Inga Daliba pastāsta vairāk par “klusās aiziešanas” pazīmēm un kā tās mazināt.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]