Doties uz galveno

4 atziņas pēc MicroStrategy World 2014 Barselonā

Kā jau rakstīju vienā no iepriekšējiem bloga ierakstiem, Visma Enterprise regulāri apmeklē MicroStrategy pasaules izstādes un aicina līdzi savus klientus. Arī šoreiz pasākumā piedalījāmies sponsora statusā ar savu izstāžu stendu un kopā ar mums Barselonā bija vairāki klienti. Tiem, kas uz izstādi neaizbrauca, piedāvāju iepazīties ar galvenajiem jaunumiem un savām atziņām, ko ieguvu apmeklējot sesijas un […]

Kā jau rakstīju vienā no iepriekšējiem bloga ierakstiem, Visma Enterprise regulāri apmeklē MicroStrategy pasaules izstādes un aicina līdzi savus klientus. Arī šoreiz pasākumā piedalījāmies sponsora statusā ar savu izstāžu stendu un kopā ar mums Barselonā bija vairāki klienti. Tiem, kas uz izstādi neaizbrauca, piedāvāju iepazīties ar galvenajiem jaunumiem un savām atziņām, ko ieguvu apmeklējot sesijas un prezentējot Visma Enterprise risinājumus interesentiem.

1.       MicroStrategy pilnībā mainījis licencēšanas politiku.

Nozīmīgākie jaunumi, kas ietekmēs visus MicroStrategy esošos un topošos klientus, ir jaunā MicroStrategy licencēšanas politika. Tie ir lieliski jaunumi vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, MicroStrategy samazina produktu jeb licenču skaitu no 21 uz tikai 4 licencēm (Web, Mobile, Architect un Server). Tādejādi  turpmāk licenču iegāde būs daudz vienkāršāka, kā arī vairs neradīsies situācijas, kad pēc licenču iegādes organizācija secina, ka kādam no lietotājiem ir nepieciešama plašāka funkcionalitāte, bet  to nevar iegūt bez papildus samaksas.

Otrkārt, šīs izmaiņas ir lieliska dāvana visiem MicroStrategy klientiem, kas maksā uzturēšanas maksu,  jo, nākamreiz atjauninot programmatūru, jūsu licences bez maksas tiks uzlabotas, iekļaujot visu plašo attiecīgajam licences tipam pieejamo MicroStrategy funkcionalitāti. Detaļās neizplūdīšu, bet kā piemēru varu minēt organizāciju, kurai ir 25 parasto lietotāju, 3 analītiķu un 2 profesionālo lietotāju 32 bit licences. Pēc šīm izmaiņām organizācijas rīcībā būs 30 Web licences, kas ietvers 30 profesionālos lietotājus, trīsdesmit 64 bitu opcijas un 30 MicroStrategy Office licences. Papildus šis klients iegūs virkni MicroStrategy administrācijas rīku un papildopciju, kas atsevišķi izmaksātu ļoti dārgi. Par šo pāreju katru no mūsu klientiem informēsim individuāli. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar mums. Papildus informācija ir pieejama arī MicroStrategy weblapā.

Vēl šajā sakarā jāpiebilst, ka klientiem, kas plānoja tuvākā vai tālākā nākotnē iegādāties licences, un kuriem ir veikti licenču aprēķini, tie tiks pārrēķināti, taču uztraukumam par cenu palielināšanos nav pamata.

2.       Galvenie MicroStrategy nākotnes attīstības virzieni – pašapkalpošanās BI, mobilais BI, kiberdrošība…

Apmeklējot sesijas, kurās MicroStrategy iepazīstināja ar jaunumiem un nākotnes attīstības plāniem, kā galvenās prioritātes izkristalizējās augšminētās jomas.

Pašapkalpošanās (self-service) BI jau kopš MicroStrategy 9.3. versijas ir bijis pieejams MicroStrategy klientiem Visual Insight produkta veidolā, taču kompānija turpina un turpinās investēt, lai datu analīzi un vizualizāciju padarītu vēl vienkāršāku lietotājam, kā arī paplašinātu funkcionalitāti, kas pieejama šajos produktos. Nākamajā MicroStrategy versijā, kas, visticamāk, gaidāma šī gada beigās vai nākamā gada sākumā, šajā jomā gaidāmi nozīmīgi uzlabojumi.

Arī mobilā BI joma ir bijusi MicroStrategy prioritāte jau sen, ko apliecina trīs gadus pēc kārtas iegūtais labākā mobilā BI risinājuma apbalvojums. Šeit jāpiemin, ka nākamajā versijā MicroStrategy Mobile būs pieejams arī uz Windows planšetdatoriem. Nesen MicroStrategy pilnībā pārstrādāja sava mobilā risinājuma dizainu un ir redzams, ka risinājums ir ne tikai līderis funkcionalitātē, bet arī izskatās pievilcīgi.

Kiberdrošība ir joma, kas šķietami neiet kopā ar biznesa inteliģences konferences tēmu, taču tieši šo jomu MicroStrategy vairākas reizes uzsvēra kā ļoti nozīmīgu kompānijas nākotnes stratēģijas sastāvdaļu. Un kāpēc gan ne, ja datu drošība iet roku rokā ar datu analīzi un kibernoziegumu dēļ kompānijas ik gadu zaudē milzīgas naudas summas un vērtīgu klientu informāciju. MicroStrategy produkts Usher, kas nodrošina lietotāju identifikāciju, ir plaši izmantojams tieši kiberdrošības jomā un šajā konferencē beidzot radās iespaids, ka produkts ir funkcionāli nostrādāts un ar lielu potenciālu. Starp citu, tieši Usher mēs izmantojām lai nolasītu mūsu stenda apmeklētāju kontaktinformāciju no konferences dalībnieku kartiņām.

3.       …un tas viss mākonī.

Mākoņskaitļošana ir termins, par ko pēdējos gados ticis runāts daudz. Šī konference nebija izņēmums, taču ar būtisku atšķirību – šoreiz piedāvājums ir aktuāls arī mūsu pusē. MicroStrategy ir uzsācis sadarbību ar Amazon, kam pieder mākoņskaitļošanas centri visos kontinentos, tāpēc  Amazon Web Services (AWS) nu  ir pieejamas MicroStrategy lietotāju pakas dažāda lieluma uzņēmumiem. Dati par uzņēmumu, kas izvēlas pāriet no fiziskās arhitektūras uz mākoņrisinājumiem, skaitu un lielumu rāda, ka šādu uzņēmumu daudzums kļūst ievērojams un, domājams, arī Visma Enterprise tuvākajā nākotnē saviem klientiem piedāvās iespēju BI risinājumus ieviest šādā veidā.

4.       Visma Enterprise uz pasaules fona.

Pēdējās atziņas vietā gribēju pastāstīt kā Visma Enterprise veicās prezentējot sevi starp citiem MicroStrategy partneriem. Ne pirmo reizi  MSTR World konferencē secinu, ka uz pārējo fona ne tikai izskatāmies līdzvērtīgi, bet ar katru reizi arvien vairāk konferences apmeklētāji mūs atpazīst. Arī no paša platformas izstādātāja ir nopietna interese par mūsu izstādāto produktu WriteBack Plugin. Konferences gaitā runājām gan ar jauniem potenciāliem partneriem no Vācijas, Indijas, Rumānijas un citām valstīm, gan ar MicroStrategy lietojošiem lieliem uzņēmumiem kā Adidas, Disney, Three un citiem. Mūsu produkts un risinājumi, ko ar to varam izstrādāt, joprojām savā nišā ir unikāli un interesanti daudziem. Cik no šīm sarunām rezultēsies parakstītos līgumos, redzēsim nākotnē, taču to daudzums bija lielāks nekā parasti Eiropas izstādēs. Arī MicroStrategy informācija liecina, ka šī ir lielākā izstāde apmeklētāju skaita ziņā, kāda jebkad Eiropā notikusi. Tas priecē, jo nozīmē, ka platforma ir spējusi sevi pierādīt starp lielajiem “vaļiem” un klienti to novērtē.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par konferencē stāstīto, MicroStrategy mājas lapā ir pieejamas visas prezentācijas no konferences lekcijām kā arī video no galvenajām sesijām. Nākamā MSTR World izstāde notiks 2015.gada sākumā Lasvegasā, ASV, un es nešaubos, ka mūs tur gaidīs daudz interesantu jaunumu.  Ja vēlaties apmeklēt šo izstādi, lūdzu sazinieties ar mums!

Vēl par šo tēmu: Kāpēc ir vērts apmeklēt MicroStrategy konferenci Barselonā?

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.