Doties uz galveno

Ar ticību un smagu darbu pretim pasaules programmēšanas čempionātam

Nupat aizvadīta Baltijas valstu atlase ACM ICPC ceturtdaļfināla sacensībām, kurā tika noskaidrotas trīs spēcīgākās Latvijas Universitātes (LU) komandas, kas jau 3. novembrī dosies sevi pierādīt pasaules programmēšanas čempionāta ceturtdaļfinālā Minskā, Baltkrievijā. Baltijas valstu atlasē, kā viens no pasākuma atbalstītājiem viesojāmies arī mēs, lai mazliet vairāk uzzinātu par pašu dalībnieku iespaidiem pēc čempionāta starta posma. Mēs […]

Nupat aizvadīta Baltijas valstu atlase ACM ICPC ceturtdaļfināla sacensībām, kurā tika noskaidrotas trīs spēcīgākās Latvijas Universitātes (LU) komandas, kas jau 3. novembrī dosies sevi pierādīt pasaules programmēšanas čempionāta ceturtdaļfinālā Minskā, Baltkrievijā.

Baltijas valstu atlasē, kā viens no pasākuma atbalstītājiem viesojāmies arī mēs, lai mazliet vairāk uzzinātu par pašu dalībnieku iespaidiem pēc čempionāta starta posma.

Mēs sevi vēl pierādīsim

Lai gan kaimiņvalstu starpā latvieši Baltijas valstu atlasē neizvirzījās vadībā, komandu treneris prof. Guntis Arnicāns ir pozitīvi noskaņots, uzskatot, ka sevi vēl paspēsim pierādīt: “Sākotnējās prognozes pirms atlases sacensībām bija labākas – proti, ka nezaudēsim Baltijas valstu starpā. Diemžēl apstākļi sakrita tā, ka spēcīgākās komandas startēja nepilnā sastāvā – dalībnieki bija darbā vai kādā konferencē, un varbūt kaut kur vienkārši nepaveicās. Ceram, ka rezultāti ceturtdaļfināla sacensībās būs ievērojami labāki.”

Spriežot par šī gada dalībniekiem, G.Arnicāns norāda, ka studentu skaits ir mazāks, kā arī tiešām talantīgo cilvēku skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem ir manāmi sarucis. Īpaši tas skāris daiļā dzimuma pārstāves – ja iepriekšējos gados dalībnieču nav trūcis, tad šogad piedalījās tikai viena dāma.

Ceļā uz čempionātu sagaida milzīga konkurence

Vienīgā šī gada dalībniece Dārta Rituma stāsta, ka jau skolas laikā nodarbojusies ar matemātiku, tāpēc programmēšana viņas skatījumā ir tāds kā matemātikas paplašinājums.

Domājot par čempionātu, šobrīd Dārta gan nelolo lielas cerības, jo jebkurā gadījumā no LU uz pasaules pusfinālu vieta ir tikai divām komandām. Savukārt LU jau ir divas izteiktas līderkomandas. Vienas sastāvā – Aleksands Zajakins, kurš pasaules olimpiādē ieguva zeltu un otras – Kristaps Čivkulis, kurš iepriekš ieguvis sudrabu un bronzu.

img5463-jpg
“Turbo potatoe” komanda. No kreisās puses: Kaspars Kļaviņš, Dārta Rituma un Edgars Joja.

Šogad Baltijas atlases sacensībās piedalījās 37 komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī savus spēkus baltiešu starpā izmēģināja arī viena komanda no Baltkrievijas un viena no Ķīnas. Latvijas Universitāti pārstāvēja 10 komandas, tomēr tikai 3 komandām būs iespēja doties uz Minsku. Uzdevumus atlasei sagatvoja prof. Guntis Arnicāns, doktorants Jevgēnijs Vihrovs un viespētnieks no Kazaņas Universitātes – Kamil Khadiev.

Šī gada spēcīgākās Latvijas Universitātes komandas:

1. “Jūsu atbilde”
Pēteris Pakalns (DF, 2. kurss)
Aleksejs Zajakins (DF, 2. kurss)
Andrejs Kuzņecovs (DF, maģistrantūras 1. kurss)

2. “Lovely Eugene”
Vladislavs Kļevickis (DF, 3.kurss)
Kristaps Čivkulis (FMF, 1. kurss)

3.  “Turbo Potatoe”
Kaspars Kļaviņš (DF, 3.kurss)
Edgars Joja (DF, 3.kurss) un
Dārta Rituma (DF, 2.kurss)

ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC) ir pasaules studentu komandu programmēšanas čempionāts, kur spēkiem mērojas tikai labāko universitāšu pārstāvji no visas pasaules. Katru gadu par aptuveni 100 vietām finālā sacenšas 40 000 studenti no 100 valstīm un 2500 universitātēm.

Populārākie

  • Parādu piedziņa tiesvedības un ārpustiesas procesā (I daļa)

    Katrs uzņēmums vai fiziskā persona var saskarties ar situāciju, kurā saistību neizpildes rezultātā ir izveidojies parāds. Šajā rakstā aplūkosim iespējamos tiesiskos risinājumus parāda atgūšanai, priekšnoteikumus un kārtību, lai parādu nodotu piespiedu izpildei valsts amatpersonai – Latvijas Zvērinātam tiesu izpildītajam.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]