Doties uz galveno

Jūnija sākumā norisinājies trešais Frontend izstrādātāju mītaps

Jau trešo reizi The Mill savās viesmīlīgajās telpās uzņēma Frontend Meetup Riga kopienu. Šoreiz vairāk varēja dzirdēt par un ap dizainu, animācijām, labākajām tehnikām un metodēm. Pasākums pulcēja ap 50 dalībnieku no kuriem gandrīz puse bija pirmo reizi. Pasākumā uzstājās Reinis Grīnvalds no Turn un Viesturs Teivāns no Froont. Reinis ir frontend izstrādātājs un viņš […]

Jau trešo reizi The Mill savās viesmīlīgajās telpās uzņēma Frontend Meetup Riga kopienu. Šoreiz vairāk varēja dzirdēt par un ap dizainu, animācijām, labākajām tehnikām un metodēm. Pasākums pulcēja ap 50 dalībnieku no kuriem gandrīz puse bija pirmo reizi.

Pasākumā uzstājās Reinis Grīnvalds no Turn un Viesturs Teivāns no Froont. Reinis ir frontend izstrādātājs un viņš dalījās savā personīgajā pieredzē ar SVG animācijām, kuras ikdienā izmanto jau teju gadu. Reinis sniedza ieskatu, viņaprāt, labākajās metodēs efektīvākam darbam ar animācijām, kā arī rādīja savus veiksmīgos piemērus. Viesturs ir galvenais tehnoloģiju izstrādātājs (Chief technology officer. CTO) un viņa tēma šim mītapam bija par trīs web tehnoloģijām, kas iespējams netiek izmantotas diendienā, bet ir gana iespaidīgas. Katram ir zināms un pierasts darbs ar HTML5, CSS3 un ES6/7, tāpēc Viesturs dalījās pieredzē darbā ar citām tehnoloģijām.

IMG0265            IMG0266

Ideja par Frontend kopienas izveidi radās diviem draugiem – Osvaldam Neideram un Uģim Bērziņam, kas abi ir saistīti ar informācijas tehnoloģijām un frontend izstrādi. Janvārī tika izveidota Frontend Meetup Riga kopiena un jau februārī norisinājās pirmais mītaps. Frontend Meetup Riga mērķis ir savest kopā cilvēkus, kas nodarbojas ar frontend rakstīšanu. Latvijā šobrīd ir gana daudz cilvēku, kas visticamāk nezina viens par otra eksistenci, bet kuriem būtu noderīgi savā starpā iepazīties un sadarboties efektīvākai un progresīvākai kā personīgajai, tā arī profesionālajai attīstībai.

Nākamais Frontend Meetup paredzēts 17.augustā. Aktualitātēm par vietu, laiku un runātājiem var sekot Facebook lapā.

Ja Tev, lasītāj, ir vēlme uzstāties vai zini kādu, kas varētu pastāstīt ko interesantu par CSS/JS/SVG/HTML u.tml., tad sazinies ar Osvaldu via [email protected].

Viens no galvenajiem Frontend Meetup atbalstītājiem ir uzņēmums Visma, tāpēc lasiet jaunumus par pasākumiem mūsu blogā arī turpmāk.

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?