Doties uz galveno

Kā dienu ar "ēnām" pavadījām?

Šodien pie mums ciemojās kārtīgs pulciņš zinātkāru un gudru “ēnu”. Diena paskrēja nemanot un daudz jauna uzzināja ne tikai jaunieši, bet arī mūsu Ēnu devēji. Kā jau IT uzņēmums bijām īpaši priecīgi, ka šogad pirmās un visnaskāk tika izķertas tieši  programmētāju vakances. .. Palūkosimies uz dienu jauniešu acīm. Programmu izstrādes komandas “HoP” ēnas. .. Rīgas […]

Šodien pie mums ciemojās kārtīgs pulciņš zinātkāru un gudru “ēnu”. Diena paskrēja nemanot un daudz jauna uzzināja ne tikai jaunieši, bet arī mūsu Ēnu devēji. Kā jau IT uzņēmums bijām īpaši priecīgi, ka šogad pirmās un visnaskāk tika izķertas tieši  programmētāju vakances.
..
Palūkosimies uz dienu jauniešu acīm.

Programmu izstrādes komandas “HoP” ēnas.

..
Rīgas Teikas vidusskolas 10.klases audzēknis Valdis:

“Man ļoti patika šī diena – uzzināju daudz jauna. Tagad centīšos to iegaumēt un tālāk pilnveidot. Vēlētos VISMA pavadīt mazliet vairāk laika kopā ar foršo programmētāju komandu.
Guvu jaunu ieskatu tieši par programmēšanu, testēšanu, datubāzēm un kļūdu, problēmu novēršanu. Sapratu – ja vēlos nākotnē strādāt šajā profesijā, tad man pašam daudz jāmācās. Šajā nozarē ārkārtīgi būtiska ir pašattīstība.”
 
Salaspils 1. Vidusskolas 11. klases skolniece Alīse:
“Diena bija interesanta – priecājos, ka beidzot uzzināju, kā tiek novērstas problēmas programmā (kodā).
Sapratu, ka pie programmas izstrādes vajadzīga vesela komanda, ne tikai viens profesionālis. Programmētāji šajā uzņēmumā ir aktīvi, nevis tikai 24/7 sēž pie datora. Ak, jā, picas arī bija ļoti garšīgas.”

Programmu izstrādes komandas “Gamma” ēnas

..
Rojas vidusskolas 12. Klases audzēkne Lelde:
“Komanda bija atvērta, pretimnākoša un saprotoša. Ļoti patika, kā tika parādīts un izskaidrots programmas problēmas risinājums. Kopumā diena bija pārdomāta. Turklāt tagad esmu pārliecināta, ka manis izvēlētā profesija ir īstā.
Galvenā atziņa, ko guvu: nav jābūt programmētājam, lai strādātu IT uzņēmumā. Tajā strādā dažādu profesiju pārstāvji.”
 …
Ogres Valsts tehnikuma 2DT skolēns Jāzeps:
“Kolektīvs bija ļoti atsaucīgs, šeit jutos brīvi un mājīgi. Sapratu, ka IT uzņēmuma darbinieku ikdienu caurvij komandas darbs – katrs uzdevums ir atkarīgs gan no kolēģu ieteikumiem, gan veiktajām izmaiņām un tamlīdzīgi. “
 …
Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas 9.klases audzēknis Mikus:
“Bija jauki un interesanti. Šodien piedzīvoju programmētāja ikdienu no darbinieka skatu punkta, kā arī uzzināju, ka programmēšanā piedalās vesela komanda.”

Pārdošanas un mārketinga direktora ēna

..
Baložu vidusskolas 12. klases skolniece Krista:
“Uzzināju daudz jauna. Viena no galvenajām atziņām, ko guvu: mārketings strauji attīstās un klientu noturēšana uzņēmumā ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem.”

Personāla vadītājas asistentes ēna

..
Rīgas Kultūru vidusskolas 8. Klases skolniece Anna Lēna:
“Sapratu, ka mani ļoti interesē personāla vadītāja amats un būtu vērtīgi noskaidrot vairāk par šo profesiju. Uzņēmumā VISMA ir ļoti jauka atmosfēra un radoša vide. Ceru, ka nākotnē būs iespēja strādāt šeit vai varbūt kādā citā veidā sadarboties.”

Sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītājas ēna

..
Rīgas 94. vidusskolas 11. klases skolnieks Mārtiņš Agris:
“Ēnu diena sniedza iespēju labāk iepazīt izvēlēto profesiju. Mana galvenā atziņa pēc šīs dienas ir: mārketingā ir svarīgi prezentēt savu uzņēmumu un vienmēr spēt izdomāt arvien jaunus veidus, kā rūpēties, lai klienti būtu informēti par tā produktiem”.
 …
 …
 …
Šī diena noteikti bija citādāka nekā ierasts un mazliet izkāpām no ikdienas “čībām”, lai stāstot jauniešiem par mūsu ikdienu, varētu arī  paši uz sevi palūkoties no malas. Prieks, ka izdevās aizraujoša diena ne tikai mums, bet arī “ēnām”!

Populārākie