Doties uz galveno

“Lai arī rīt tavam darbam būtu pievienotā vērtība, jāvelta laiks attīstībai,” mēneša darbinieks Aleksandra Petrakova.

“Atbildība, iedziļināšanās, vēlme apgūt jaunas lietas un dziļi izpētīt risinājuma detaļas,” – tā septembra mēneša darbinieku, Horizon konsultanti Aleksandru Petrakovu, raksturo kolēģi. Uz Aleksandru vienmēr var paļauties – klients būs apčubināts un tam būs piedāvāti labākie risinājumi, kā strādāt ar sistēmu. Kā tu raksturotu sava darba galveno mērķi? Mana darba galvenais mērķis ir palīdzēt saviem […]

“Atbildība, iedziļināšanās, vēlme apgūt jaunas lietas un dziļi izpētīt risinājuma detaļas,” – tā septembra mēneša darbinieku, Horizon konsultanti Aleksandru Petrakovu, raksturo kolēģi.

Uz Aleksandru vienmēr var paļauties – klients būs apčubināts un tam būs piedāvāti labākie risinājumi, kā strādāt ar sistēmu.

Kā tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Mana darba galvenais mērķis ir palīdzēt saviem klientiem strādāt labāk, efektīvāk. Darīt visu, lai strādājot ar mūsu produktiem, ikdienas darbs kļūstu vienkāršāks un patīkamāks.

Ikdienā strādāju ar dažādiem klientiem. Galvenais ir atrast ceļu pa kuru kopā virzīties uz priekšu. Man ir svarīgi, lai jebkurš klients varētu man uzticēties un paļauties, ka es piedāvāšu labāko risinājumu viņa vajadzībām.

Kāpēc tev patīk strādāt VISMA?

Man patīk strādāt VISMA, jo:

V – darba vieta, kas ir līdzīga Viesuļa virpulim. Tu sāc šeit strādāt un nevari apstāties;

I – šeit katru dienu sagaida Izaicinājumi, kas palīdz virzīties uz priekšu;

S – komandā ir Spēks un tikai visi kopā mēs varam izdarīt šķietami nepaveicamo;

M – darbs VISMA ir kā Maratons, kurā tu skrien un beigās dabū medaļu (lasīt: apmierinātu klientu);

A – vieta, kurā ir iespēja Attīstīties un kļūt labākam.

Papildus – man blakus ir forši kolēģi, kuri vienmēr sniegs atbalstu.

Ko ieteiktu citiem, kuri vēlas strādāt IT nozarē?

Svarīgi atcerēties, ka IT jomā šodiena nekad nebūs tāda pati kā vakardiena, un, lai arī rīt tavam darbam būtu pievienotā vērtība, jāvelta laiks attīstībai.

IT ir nozare, kurā mēs visi nepārtraukti mācāmies un pilnveidojamies līdz ar tehnoloģijām. Ja esat to gatavi darīt, tad IT nozare ir jums.

Kādi ir tavi hobiji?

Hobijs, kuram veltu daļu no sava brīva laika ir gleznošana ar diegiem jeb izšūšana. Šis process man sākās ar shēmas izvēli, tad es sagatavoju audumu, piemeklēju vajadzīgos diegus un – aiziet! Tu vari paļauties fantāzijai un izšūt jebko.

Savu dzīvi nevaru iedomāties arī bez grāmatām. Es lasu dažādas grāmatas – galvenais, lai lasīšana sagādātu prieku. Joprojām atceros vecāku stāstus, kā pirms skolas sākšanas ilgi nevarēju iemācīties lasīt, bet jau 1.klases beigās lasīju visātrāk klasē. Sāku ar papīra grāmatām, bet tagad mans draugs ir elektroniskās grāmatas.

Brīvdienas cenšos pavadīt kopā ar savu ģimeni un doties pie dabas. Man patīk iepriekš saplānot maršrutu. Parasti es organizēju visus mūsu braucienus, bet vīrs rūpējas, lai līdzi būtu gardas uzkodas.

Kas tevi iedvesmo darīt un sasniegt vairāk?

Jebkurš sasniegums palīdz man virzīties uz priekšu. Dzīve ir kā ļoti garš maratons – sākumā tavi sasniegumi nešķiet tik nozīmīgi, tomēr tikai sākot ar mazo, tu vari sasniegt ko patiešām nozīmīgu.

Man patīk risināt sarežģītus uzdevumus. Varbūt reizēm no malas šķiet, ka man viss padodas bez liekas piepūles, bet tā it nemaz nav. Lai kaut ko izdarītu un sasniegtu, tev ir jāiegulda enerģija un laiks. To es arī ikdienā cītīgi daru gan darbā, gan privātajā dzīvē. Tajā noteikti palīdz arī mans vīrietis, kurš vienmēr tic, ka man viss izdosies un sniedz zelta vērtu atbalstu grūtajos dzīves brīžos.

Es nekad neapstājos pusceļā, tāpēc mans moto ir: “Dari un tev viss izdosies – nav neatrisināmu problēmu. Tu vienkārši vēl neesi paspējis rast risinājumu.”

 

Vēlies būt vienā komandā ar Aleksandru? Aplūko vakances!

Populārākie

  • Klusā aiziešana – modes sauklis vai skarba realitāte?

    Dažreiz darbinieki ir neapmierināti ar savu darba vietu un vēlas mainīt to, bet tomēr paliek strādāt uzņēmumā, samazinot savu interesi un iesaisti savā darbā. Šajā rakstā personāla speciāliste Inga Daliba pastāsta vairāk par “klusās aiziešanas” pazīmēm un kā tās mazināt.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]