Doties uz galveno

Latvijas Universitātes komanda starp 100 spēcīgākajām pasaulē

LU komandai līdz šim augstākais sniegums universitātes vēsturē. Decembra sākumā sīvā cīņā aizvadīts pasaules programmēšanas sacensību ACM ICPC pusfināls Sanktpēterburgā. Prestižajās sacensībās Latvijas Universitāti (LU) pārstāvēja divas ļoti spēcīgas komandas – LU1: Andrejs Kuzņecovs, Pēteris Pakalns un Aleksandrs Zajakins un LU2: Kristaps Čivkulis, Nikita Larka un Vladislavs Kļevickis. Uz finālu 2017. gada 20.-25. maijā Repidsitijā, […]

LU komandai līdz šim augstākais sniegums universitātes vēsturē.

Decembra sākumā sīvā cīņā aizvadīts pasaules programmēšanas sacensību ACM ICPC pusfināls Sanktpēterburgā. Prestižajās sacensībās Latvijas Universitāti (LU) pārstāvēja divas ļoti spēcīgas komandas – LU1: Andrejs Kuzņecovs, Pēteris Pakalns un Aleksandrs Zajakins un LU2: Kristaps Čivkulis, Nikita Larka un Vladislavs Kļevickis. Uz finālu 2017. gada 20.-25. maijā Repidsitijā, Dienviddakotā, ASV, dosies komanda LU1, lai mērotos spēkiem ar 100 pasaules visspēcīgākajām komandām. Pašlaik norit intensīvs gatavošanās periods.

Abām komandām lieliski panākumi – tālāk tiek tikai viena

Pusfinālā piedalījās 228 komandas no 13 valstīm. LU1 kopvērtējumā izcīnīja 14. vietu un turpinās cīņu par medaļām maijā, savukārt otra spēcīgākā universitātes komanda LU2 ierindojās 33. vietā. Sacensību noteikumi paredz, ka finālam var kvalificēties tikai viena komanda no katras universitātes.

Veiksmes faktors

Lai noskaidrotu komandu iespaidus un prognozes finālam, aprunājāmies ar LU1 komandas dalībnieku Andreju Kuzņecovu, kurš atklāj, ka šādās sacensībās arī veiksmei ir ļoti liela nozīme. Par iekļūšanu finālā Andrejs nav prognozējis viennozīmīgu iznākumu – gadīties varējis visādi: “Manuprāt, veiksmes faktoram šādās sacensībās ir liela nozīme, dažreiz uzdevumu komplekti ir vieglāki tavai komandai, reizēm vieglāki pagadās citiem. Finālam gatavosimies, piedaloties Petrozavodskas treniņnometnē un, visticamāk, startēsim arī OpenCup sacensībās. Tā kā treniņnometnes ir ļoti tuvu sacensību formātam, tas būs labākais veids, kā uzlabot savu sniegumu, lai jau maijā stātos pretī labākajiem.”

Šogad uzdevumi esot bijuši īpaši grūti, kas čempionāta sākumā apturēja arī pārējās komandas, turklāt interesanti, ka vieglākie uzdevumi sastāvēja no neērtiem ievaddatiem, kā rezultātā tika patērēts ilgs laiks. LU2 pēc pirmajām stundām ar 5 uzdevumiem pacēlās uz 24. vietu, bet LU1 pēc brīža ar 6 uzdevumiem uzlēca līdz 9. vietai. Atlikušajā laikā komandām gāja mazliet grūtāk un arī pārējie dalībnieki bija tikuši tālāk, tāpēc gala rezultātā LU komandas izcīnīja godpilno 14. un 33. vietu, kas ir lielākais sasniegums visā universitātes dalības vēsturē. Komandas dalībnieki arī atzina, ka līdz fināla sacensībām tiks piestrādāts arī pie pēdējo stundu stratēģijas.

LU studentu dalību programmēšanas sacensībās finansiāli atbalsta arī VISMA grupas uzņēmumi Latvijā. Uzņēmums uzskata: “Investīcijas jauniešu izglītībā ir investīcijas mūsu pašu nākotnē. Galvenais priekšnoteikums gan uzņēmuma, gan valsts attīstībai ir izglītota sabiedrība. Tāpēc VISMA atbalsta dažādas ar izglītību saistītas aktivitātes – RTU Inženierzintāņu vidusskolu, Informātikas konkursu skolēniem Bebr[a]s, LU Programmēšanas sacensības un citus projektus.”

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?