Doties uz galveno

Mēneša darbinieks Monvīds Tilibs: “Darbs VISMA ir dzīvesveids”

Darbīgs un vienmēr kustībā – mūsu Monvīds ir IT sistēmu administrators, kuram vārds “dators” nozīmē gan hobiju, gan darbu, gan arī nākotni. Viņš ir datortehnikas (visi kabelīši, vadiņi, peles, printeri – vārdu sakot, nebeidzams dator-lietu saraksts) pavēlnieks, kas rūpējas, lai ar to vienmēr viss kārtībā, kolēģiem viss pietiek un printeri darbotos kā Šveices pulksteņi. Kā kolēģi […]

Darbīgs un vienmēr kustībā – mūsu Monvīds ir IT sistēmu administrators, kuram vārds “dators” nozīmē gan hobiju, gan darbu, gan arī nākotni.

Viņš ir datortehnikas (visi kabelīši, vadiņi, peles, printeri – vārdu sakot, nebeidzams dator-lietu saraksts) pavēlnieks, kas rūpējas, lai ar to vienmēr viss kārtībā, kolēģiem viss pietiek un printeri darbotos kā Šveices pulksteņi.

Kā kolēģi raksturo Monvīdu: “viņš ir ne tikai centīgs un vienmēr izdara to, ko sola, bet bieži pat vairāk”. Tā tas tiešām ir. Tādēļ šomēnes vēlamies mazliet palepoties tieši ar Monvīdu.

Kā Tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Tēlaini runājot, mans mērķis ir kolēģiem izveidot tādu ilūziju, ka es tikai klīstu apkārt pa biroju, neko īsti nedarīdams.
Tajā pašā laikā – internets ir zibenīgs, datori nekaras, visi faili vienmēr kā pēc burvju mājiena atveras, bet kolēģiem nemanāmi piezogas jautājums: “Ko Monvīds īsti dara?”

Tad mērķis ir sasniegts.

Kāpēc Tev patīk strādāt Visma?

Tas ir mans dzīvesveids. Gluži kā ar sportu – pirmie 10 treniņi ir paši grūtākie – pēc tam pierod un rodas atkarība.

Teikšu kā ir – man arī ļoti patīk palielīties, cik foršs man ir priekšnieks. Turklāt – nevis vienkārši foršs, bet apaļš desmitnieks (tāds, kuram noteikti kaut kur pasaulē par godu ir akmenī ar Zeva zibeni iegravēts “10”).

Man vispār ir paši, paši labākie kolēģi – laikam esmu veiksminieks, jo vienmēr gadījušies tieši tādi līdzcilvēki, ar kuriem varu viegli rast kopīgu valodu.

Ar ko tu nodarbojies no darba brīvajā laikā?

Kas tas ir ?

IT administratoriem ir līdzīgs darba grafiks kā dakteriem – kamēr citi guļ, mums jāstrādā intensīvajā nodaļā.

Pavisam nopietni runājot – tādi īsta vīrieša darbi, kuru laikā nesēžu pie datora. Piemēram, ziemā tīrīt sniegu, vasarā pļaut zāli un skaldīt malku.

Kāds ir Tavs dzīves moto?

Nekad nav tik slikti, lai nevarētu būt vēl sliktāk.
Vārdi, kas palīdz pat vistrakākajās dzīves situācijās – tiem piemīt zināms spēks, kas dod iekšēju sparu un sajūtu, ka viss būs labi.

Vēlies strādāt kopā ar Monvīdu? Aplūko mūsu vakances!

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.