Doties uz galveno

Mēneša darbinieks Sarmīte Spēlmane: "Komandā ir spēks!"

Rūpīga, zinoša un nesen novērtēta ar mūsu uzņēmuma augstāko “ordeni” “Izcilnieks 2016” – tas viss par mūsu klientu konsultanti un eksperti vienā personā, Sarmīti Spēlmani. Kā tu raksturotu sava darba galveno mērķi? Mana darba galvenais mērķis ir efektīvi strādājoši, konkurētspējīgi klienti un kompetenti kolēģi. Mans uzdevums ir, izmantojot savas zināšanas un personīgo pieredzi, palīdzēt klientiem […]

Rūpīga, zinoša un nesen novērtēta ar mūsu uzņēmuma augstāko “ordeni” “Izcilnieks 2016” – tas viss par mūsu klientu konsultanti un eksperti vienā personā, Sarmīti Spēlmani.

Kā tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Mana darba galvenais mērķis ir efektīvi strādājoši, konkurētspējīgi klienti un kompetenti kolēģi. Mans uzdevums ir, izmantojot savas zināšanas un personīgo pieredzi, palīdzēt klientiem un kolēģiem tādiem kļūt.

Bieži vien mēs strādājam ne tikai kā resursu vadības sistēmas, bet arī kā biznesa konsultanti.

Piemēram, klients vēršas pie mums ar noteiktu vēlmi, bet redzam, ka efektīvāks būtu cits risinājums vai šāda vajadzība pat nav nepieciešama, ja tiek pārorganizēti uzņēmuma iekšējie procesi un izprastas primārās vajadzības. Klientam būtisks ir arī skats no malas – pārzinot viņa darbības specifiku, vajadzības un sistēmas funkcionālās iespējas, varam nākt klajā ar priekšlikumiem klienta darbības pilnveidošanā vai paredzēt potenciālo lēmumu ietekmi uz blakus sfērām vai nākotnes procesiem.

Nav noslēpums, ka komandā ir spēks, kas veido interesantu matemātiku, kad 1+1=3. Mēs veidojam komandu ne tikai uzņēmuma iekšienē, bet veicinām komandas garu arī sadarbībā ar klientu, lai sniegtu viņam maksimālu pievienoto vērtību no mūsu sadarbības procesa. Tas ir sava veida sinerģijas piemērs, kur gandarījumu no paveiktā darba gūst abas puses.

Kāpēc tev patīk strādāt VISMA?

Es VISMA strādāju jau vairāk nekā 15 gadus un, jāsaka, man vēl nav apnicis. Kāpēc?
..
Tā ir iespēja ik dienu būt kopā ar gudriem, interesantiem cilvēkiem, kuri viens otru motivē, iedvesmo un dod papildu iespējas savai attīstībai.
Tā ir iespēja neieslīgt ikdienas rutīnā, jo katra diena ir citāda.
Tā ir iespēja iepazīties ar daudz un dažādiem interesantiem cilvēkiem ārpus kolēģu loka.
Tā ir iespēja paplašināt savu zināšanu apvāršņus, jo katra klienta darbības joma ir atšķirīga.

Tā ir iespēja redzēt sava darba augļus apmierinātā un gandarītā klientā un sajust, ka darbam, ko Tu dari, ir jēga.

Tā ir iespēja milzīgai pozitīvās enerģijas apmaiņai.
Tā ir iespēja mīlēt savu darbu.

Ar ko tu nodarbojies no darba brīvajā laikā?

Varētu teikt, ka šajā laikā es atgriežos bērnībā: apmeklēju bērnu laukumiņus (ja kāds mani grib satikt brīvdienā, tad es būšu tur), šļūcu no kalna, spēlējos bērnudārzos, zīmēju princeses, taisu no segām bunkurus un daru vēl visādas superinteresantās mazu bērnu nodarbes, jo man ir lielisks sabiedrotais, kas motivē to darīt – mana mazā meitiņa. Ja darba laikā esmu pieaugušais cilvēks, tad mājās varu atļauties būt bērna prātā.
..
Ārpus tā manas dzīves kaislība ir mūzika. Pirms meitas piedzimšanas daudzus gadus dziedāju dažādos koros. Pēdējais no tiem paņēma visus spēkus no katra dziedātāja, toties rezultāts bija tā vērts. Tagad man ir jāizvēlas starp divām prioritātēm un es izvēlos būt līdzās bērnam.

Varbūt kādreiz atgriezīšos aktīvajā mūzikā, bet apzinos, ka tajā brīdī, līdzīgi kā sportistam, būs daudz jātrenējas, lai atgūtu nepieciešamo formu.

Pagaidām šīs sajūtas gūstu labos koncertos.

Noslēgumā – padalies, kāds ir tavs dzīves moto?

Lūkojoties uz manām vērtībām un dzīvesveidu, es teiktu vienā vārdā: “Harmonija”.
..
Harmonija vispirms kā iekšējs miers, neturot sevī negatīvās domas un emocijas, neļaujoties vienmēr uzbrūkošajam stresam.
Ārēja harmonija, esot saskaņā ar to, kā rīkojos un sadarbojos ar saviem līdzcilvēkiem.

Mūsu skrienošajā pasaulē svarīga ir arī laika plānošana un kontrole. Nekavēt. Neskriet. Spēt savlaicīgi pieņemt lēmumu no kaut kā atteikties.
..

Līdzsvarojot šos pamatus, veidojas harmonija. Tas ir milzīgs darbs ar sevi.

Vēlies būt daļa no lieliskas komandas? Aplūko mūsu vakances!

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.