Doties uz galveno

No studenta par speciālistu. Mēneša darbinieks Gvido Dzenis.

Mēs ticam, ka, bieži vien, stiprs gribasspēks, vēlme darīt un pareizā attieksme, ir galvenie atslēgvārdi, lai izveidotos lielisks speciālists. Pārējo var iemācīties. Tam pierādījums ir Visma Consulting mēneša darbinieka, programmētāja Gvido Dzeņa, stāsts. Tieši kā students, ar visām augstāk minētajām īpašībām, viņš pirms mazliet vairāk nekā 3 gadiem sāka strādāt mūsu uzņēmumā par jaunāko programmētāju. […]

Gvido Dzenis

Mēs ticam, ka, bieži vien, stiprs gribasspēks, vēlme darīt un pareizā attieksme, ir galvenie atslēgvārdi, lai izveidotos lielisks speciālists. Pārējo var iemācīties.

Tam pierādījums ir Visma Consulting mēneša darbinieka, programmētāja Gvido Dzeņa, stāsts. Tieši kā students, ar visām augstāk minētajām īpašībām, viņš pirms mazliet vairāk nekā 3 gadiem sāka strādāt mūsu uzņēmumā par jaunāko programmētāju. Nu varam lepoties ar lielisku speciālistu!

Kā tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Mans galvenais darba uzdevums ir programmatūras izstrāde. Kā jau nelielā uzņēmuma daļā – visi dara visu. Līdz ar to, manos darba pienākumos ietilpst gan programmatūras izstrāde, gan testēšana, darbu vērtēšana un klienta konsultēšana.

Principā viss, kas slēpjas zem vārda “izstrādātājs”.

Kāpēc tev patīk strādāt VISMA?

Pirmkārt, man patīk kolēģi – jau no pirmās dienas ir bijis viegli rast kontaktu. Turklāt vienmēr, kad nepieciešams – visi ir gatavi palīdzēt. Kopumā mums izdodas veiksmīgi sadarboties gan birojā, gan arī ārpus tā.

Otrkārt, es novērtēju, ka VISMA ir uzņēmums ar dažādību projektos un iespējam augt. Nekad nav garlaicīgi – vienmēr ir kāds interesants un izaicinošs projekts, kurā iesaistīties.

Ar ko tu nodarbojies brīvajā laikā?

Īsumā – aktīvā atpūta. Pēc birojā pavadītas dienas rodas vēlme būt pie dabas un izkustēties.

Mans nopietnākais hobijs ir Jugger – sporta veids, kas radies, iedvesmojoties no 1989.gada filmas “The Salute of the Jugger”. Tas ir komandu sporta veids, kas Latvijā pastāv 2 gadus. Šeit var iepazīties ar to, kāda ir spēles vēsture un principi : https://en.wikipedia.org/wiki/Jugger.

Gvido Jugger spēlē
Gvido Jugger spēlē

Aizrauj arī laivu braucieni, pārgājieni, taku skriešana un braukšana ar velosipēdu.

Tavs dzīves moto ir?

Svarīgākais ir attieksme. Tu pavisam vienkārši vari iemācīties jaunas prasmes, bet ne attieksmi.

 

Vēlies būt vienā komandā ar Gvido? Ielūkojies vakancēs!

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.