Doties uz galveno

"Smiltenes piens" grāmatvedības programma Visma Horizon

“Smiltenes piens” ir viens no savas nozares līderiem Latvijā ar vairāk nekā 100 gadu senu vēsturi. Uzņēmums var lepoties, kas ir trešais lielākais siera ražotājs Latvijā apjoma ziņā, kā arī sestais lielākais piena pārstrādes uzņēmums. Produkcija tiek eksportēta arī uz Igauniju, Krieviju, Vāciju, Izraēlu un ASV. 2017. gadā uzņēmums kā savu resursu vadības un grāmatvedības […]

“Smiltenes piens” ir viens no savas nozares līderiem Latvijā ar vairāk nekā 100 gadu senu vēsturi. Uzņēmums var lepoties, kas ir trešais lielākais siera ražotājs Latvijā apjoma ziņā, kā arī sestais lielākais piena pārstrādes uzņēmums. Produkcija tiek eksportēta arī uz Igauniju, Krieviju, Vāciju, Izraēlu un ASV.

2017. gadā uzņēmums kā savu resursu vadības un grāmatvedības programmu izvēlējās Visma Horizon. Uzņēmuma izpilddirektore Karīna Šteinberga dalās savā pieredzē ar sistēmu.

Programma, kas uzlaboja datu apstrādes un ieguves procesus

Uz Visma Horizon pārgājām 2017. gadā. Grāmatvedības programmu mums palīdzēja ieviest SIA RGP Consulting. Uzņēmums joprojām mums veiksmīgi nodrošina konsultācijas sistēmas ikdienas lietošanai un operatīvi sniedz palīdzību problēmu gadījumā, kas mums kā ražošanas uzņēmumam, kuram nav brīvdienu, ir ļoti svarīgi.

Līdz ar Visma Horizon uzņēmumā būtiski uzlabojām datu apstrādes un ieguves procesus. Dati tiek iegūti ātrāk un pilnīgāki nekā iepriekšējā grāmatvedības programmā.

Ieviešot grāmatvedības programmu, secinājām, ka ne visas darbības sistēmā notiek tā, kā plānojām, tomēr tas lika uz procesiem paskatīties no cita skatu punkta un kopā radām piemērotāko risinājumu.

Loģistikas modulis palīdz ātrāk un operatīvāk apkopot ikdienas pasūtījumus, kā arī atvieglo pasūtījumu pieņemšanu, izmantojot integrāciju ar elektronisko dokumentu aprites sistēmām.
Ar noliktavas moduli varam izsekot produktu kustībai uzņēmuma noliktavās un veikt efektīvāku produkcijas uzskaiti un uzraudzību pa partijām, katrai partijai pievienojot parametrus, kas ir būtiski kvalitātes nodrošināšanai.

Esam daļēji ieviesuši arī ražošanas moduli. Tas, kopā ar noliktavas moduli, nodrošina mums tik būtisko partiju izsekojamību izejvielām, ko izmantojam ražošanā, kā arī gatavajiem produktiem, ko piedāvājam klientiem.

Pozitīvi ir tas, ka Horizon izstrādātāji nepārtraukti pilnveido uzskaites sistēmu, uzklausot klientu vēlmes un vajadzības. Ar katru atjauninājumu, iegūstam ērtāku un efektīvāku funkcionalitāti, uzlabojot ikdienas darbu ar resursu vadības sistēmu.

Patīkami arī, ka ražotājs nodrošina klientu atbalsta platformu Visma Community, kurā lietotāji var apmainīties ar pieredzi par grāmatvedības programmu Horizon un ar to saistītajiem jautājumiem.

Uzzināt vairāk par Visma Horizon

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?