Doties uz galveno

Visma izstrādātā VZD lietotne kadastrs.lv ieguvusi starptautisku atzinību

Apsveicam Visma klientu Valsts zemes dienestu (VZD) ar speciālās sasniegumu balvas iegūšanu par mobilo lietotni kadastrs.lv. VZD tika izraudzīts kā viens no 300 000 balvas pretendentu, vērtējot tā inovatīvo pieeju ĢIS tehnoloģiju pielietojumā, tai skaitā datu apstrādē, ģeotelpiskās informācijas vizualizēšanā un ģeotelpisko datu izplatīšanā. Arī uzņēmumam Visma kā šīs aplikācijas izstrādātājiem ir prieks par šo […]

Apsveicam Visma klientu Valsts zemes dienestu (VZD) ar speciālās sasniegumu balvas iegūšanu par mobilo lietotni kadastrs.lv. VZD tika izraudzīts kā viens no 300 000 balvas pretendentu, vērtējot tā inovatīvo pieeju ĢIS tehnoloģiju pielietojumā, tai skaitā datu apstrādē, ģeotelpiskās informācijas vizualizēšanā un ģeotelpisko datu izplatīšanā.

Arī uzņēmumam Visma kā šīs aplikācijas izstrādātājiem ir prieks par šo starptautisko atzinību. Ņemot vērā, ka kadastrs.lv lietotne kļūst arvien populārāka arī Latvijas lietotāju vidū, ir skaidrs, ka VZD iniciatīva datu publicēšanā ir bijis pareizs lēmums un izcils piemērs valsts informācijas sistēmās esošo datu pieejamības nodrošināšanā. Datu uzkrāšanai un valsts informācijas sistēmu modernizēšanai nav nozīmes, ja šie dati nav pieejami sabiedrībai ērtā un mūsdienu tehnoloģijām atbilstošā veidā. Mobilie risinājumi pārliecinoši kļūst aizvien populārāki un to nozīme nākotnē tikai augs.

Kadastrs.lv unikalitāti raksturo teksta datu sasaiste ar kartes objektiem, vairāku valsts informācijas sistēmu datu pieejamība vienā lietotnē savstarpēji integrētā veidā (Kadastrs, Valsts adrešu reģistrs, VZD pasūtījumu apstrādes informācijas sistēma u.c.), valsts informācijas sistēmu datu publicēšana mobilajā lietotnē tiešsaistē no datu bāzēm, dažādu karšu slāņu ar apakšslāņiem pieejamība, vairāku karšu slāņu savstarpējā integrācija, lietotāja atrašanās vietas noteikšana un pieeja kadastra datiem konkrētajā vietā.

Lai arī risinājuma izstrādē, ņemot vērā mobilo ierīču un operētājsistēmu daudzveidību, nācās saskarties ar ne mazums sarežģījumiem un grūtībām, gūtā pieredze ir būtiska visiem projektā iesaistītajiem. Gan Visma kā izstrādātājs, gan projekta pasūtītājs ir guvis pieredzi un atziņas, ko būs iespējams pielietot nākamajos projektos, radot aizvien labākus un modernākus risinājumus. Domājams, ka kadastrs.lv lietotne tiks attīstīta un modernizēta arī nākotnē, lai tās lietotājiem radītu aizvien jaunas un inovatīvas iespējas.

Godalgotā lietotne, kas pagājušā gada nogalē saņēma arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) balvu “Platīna pele 2015”, kā arī Lattelecom atzinību par labāko risinājumu uzņēmējdarbībai un portāla Delfi.lv lasītāju simpātiju balvu,  ir tikai daļa no Valsts zemes dienesta apjomīgās un vienotās datu publicēšanas sistēmas, kurā ietilpst arī portāls www.kadastrs.lv.

Pateicamies Valsts zemes dienestam par doto iespēju realizēt šo projektu un visai komandai par ieguldīto darbu!

 

Vairāk par IT sistēmu izstrādi

Populārākie

  • Parādu piedziņa tiesvedības un ārpustiesas procesā (I daļa)

    Katrs uzņēmums vai fiziskā persona var saskarties ar situāciju, kurā saistību neizpildes rezultātā ir izveidojies parāds. Šajā rakstā aplūkosim iespējamos tiesiskos risinājumus parāda atgūšanai, priekšnoteikumus un kārtību, lai parādu nodotu piespiedu izpildei valsts amatpersonai – Latvijas Zvērinātam tiesu izpildītajam.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]