Doties uz galveno

Bērnudārznieka vecāki, vai esat reģistrējušies kvīšu saņemšanai e-pastā?

Vai zināt, ko daudzas Rīgas pilsētas pašvaldības bērnudārzu audzinātājas dara katra mēneša sākumā? Līdztekus visiem citiem pienākumiem, viņām ir jāparūpējas, lai vecāki saņem kvītis par ēdināšanas nodrošināšanu bērniem. Kā tas notiek? Sākumā PII administrācija izdrukā A4 lapas ar kvītīm par bērnudārznieka ēdināšanas nodrošināšanu. Uz katras lapas ir vairākas kvītis, jo izsniegt katram vecākam veselu A4 lapu būtu […]

Vai zināt, ko daudzas Rīgas pilsētas pašvaldības bērnudārzu audzinātājas dara katra mēneša sākumā? Līdztekus visiem citiem pienākumiem, viņām ir jāparūpējas, lai vecāki saņem kvītis par ēdināšanas nodrošināšanu bērniem.

Kā tas notiek? Sākumā PII administrācija izdrukā A4 lapas ar kvītīm par bērnudārznieka ēdināšanas nodrošināšanu. Uz katras lapas ir vairākas kvītis, jo izsniegt katram vecākam veselu A4 lapu būtu lieka izšķērdība. Tāpēc tās, pirms izdalīšanas, ir ar šķērēm jāsagriež. Tad jāatceras katram vecākam, neko nesajaucot, iedot viņam paredzēto kvīti.

Savukārt, vecākiem jācenšas mazo papīra gabaliņu nenozaudēt un to atrast brīdī, kad nolemts ķerties pie rēķinu apmaksas internetbankā.

Mēnesi no mēneša vērojot šo procesu, varētu rasties jautājums – vai tiešām tas ir pareizais veids rēķinu saņemšanai 21.gadsimtā? Izrādās, vecāki var pavisam vienkārši atslogot no šī darba pedagogus un padarīt dzīvi ērtāku sev pašiem. Rēķinus par mazā bērnudārznieka ēdināšanu varat saņemt e-pastā, reģistrējoties pakalpojumam Rīgas pašvaldības pakalpojumu portālā.

  • Apmeklējiet interneta vietni www.eriga.lv un autorizējieties. Visērtāk to ir izdarīt, izmantojot internetbanku.
  • Dodieties uz sadaļu “Pakalpojumi” un izvēlieties iespēju “E-pakalpojumi”.
  • Sadaļā “E-pakalpojumi privātpersonām” izvēlieties e-pakalpojumu “E-kvīts par ēdināšanas nodrošināšanu pirmsskolā”.Capture.1JPG
  • Izvēloties “Pieteikties saņemt e-pastā”, laukā “Bērnu saraksts”atzīmējiet bērnu, par kura ēdināšanu vēlaties kvītis saņemt.

Capture2

  • Lai reģistrētu vai mainītu e-pasta adresi, spiediet pogu “Pieteikties/Mainīt izvēlētajiem”.
  • Ievadiet e-pasta adresi un apstipriniet piekrišanu pakalpojuma izmantošanas nosacījumiem (protams, tos pirms tam izlasot).

Capture3

  • Reģistrējiet savu e-pasta adresi.
  • Turpmāko 5 minūšu laikā saņemsiet apstiprinājuma e-pastu – sekojiet norādēm saņemtajā e-pastā un apstipriniet pakalpojuma lietošanu.

Turpmāk kvīti par sava bērnudārznieka ēdināšanas pakalpojuma apmaksu saņemsiet e-pastā un audzinātājai būs jāizdala par vienu papīra lapiņu mazāk.

Droši vien kādam varētu rasties jautājums, kāpēc šis raksts atrodas Visma blogā un kāds mums ar to ir sakars? Pirmkārt, tāpēc, ka Visma ir efektivitātes eksperti un mums gluži vienkārši patīk, ka procesi ir tik efektīvi, cik vien iespējams. Otrkārt, lai gan mēs neizstrādājam Rīgas pilsētas pašvaldības portālu un nenodrošinām kvīšu nonākšanu pie klientiem, Visma veidotā ERP sistēma Horizon tiek izmantota Rīgas pilsētas pašvaldībā aprēķiniem, kas ir pamatā kvītīs redzamajai informācijai.

 

 

>> Vai ERP sistēma Horizon var palīdzēt kļūt efektīvākam arī jūsu uzņēmumam?

 

 

 

 

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]