Doties uz galveno

"Fokusēti darīt tikai to, kas sniedz vērtību". SIA Visma Enterprise Piegādes direktore Dace Freimane

Kādas ir sajūtas strādājot Visma? Strādāt Visma Enterprise ir aizraujoši. Uzņēmums par prioritāti ir izvirzījis kvalitāti un ilgtermiņa attīstību, kas paver plašas iespējas visdažādākajiem uzlabojumiem, kas, savukārt, ir tas, kas ļoti patīk man. Šeit ir virkne profesionālu kolēģu, kas vienlaicīgi ir arī vienkārši forši cilvēki. Vēl īpašu prieku sagādā mans Piegādes struktūrvienības kolektīvs un katrs […]

Kādas ir sajūtas strādājot Visma?

Strādāt Visma Enterprise ir aizraujoši. Uzņēmums par prioritāti ir izvirzījis kvalitāti un ilgtermiņa attīstību, kas paver plašas iespējas visdažādākajiem uzlabojumiem, kas, savukārt, ir tas, kas ļoti patīk man. Šeit ir virkne profesionālu kolēģu, kas vienlaicīgi ir arī vienkārši forši cilvēki. Vēl īpašu prieku sagādā mans Piegādes struktūrvienības kolektīvs un katrs tās vadītājs. Ticu, ka spēks ir komandā. Kopā jau esam paveikuši daudz un vēl turpināsim. Šajā pusgadā ne reizi vien ir nācies no prasīgiem klientiem dzirdēt “Paldies!” par uzlabojumiem, ko arī viņi jau ir sajutuši – tas sniedz patiesu gandarījumu.

Kāda ir bijusi Tava darba pieredze pirms Visma?

Lielāko daļu no savas 12 gadu garās profesionālās darbības esmu pavadījusi dažādos ar finanšu vadību saistītos amatos, strādājot tādos uzņēmumos kā Reģionālā Prese Diena un Lattelecom. Pirms 3.5 gadiem mainīju savu dzīvi kļūstot par Lattelecom klientu IT un tehniskā atbalsta struktūrvienības vadītāju, kur bija pirmā pieredze vadot gan vairāk kā 100 darbinieku lielu kolektīvu, gan arī saskaroties ar nepārtrauktu problēmu risināšanu. Pēc tam šajā uzņēmumā kļuvu par Stratēģijas programmu direktori.

Dzīve ir nemitīga attīstība. Pastāsti, kas Tev palīdzējis attīstīties un sasniegt mērķus?

Es teiktu, ka uzņēmība, neatlaidība un nepārtraukta vēlme mainīties un attīstīties. Kopš bērnības ir paticis spēlēt dažādas stratēģiskas spēles, izdomāt risinājumus, skatīties plašāk, bet vienlaicīgi arī redzēt detaļas. Turklāt vadīt, organizēt un paveikt ļoti daudz ir mūsu ģimenes “asinīs” – to no vecākiem esam saņēmuši visi 5 bērni. Jā, arī augt starp vecākajiem brāļiem un māsām jau agrā vecumā iemācīja man izteikt savu viedokli, pastāvēt par sevi, kā arī, skatoties gan uz vecāku, gan viņu panākumiem, turēt tiem līdzi 🙂

Ļoti aktuāls mūsu kompānijā ir LEAN virziens, kura apmācības Tu mums pasniedz. Kāpēc Tev LEAN ieviešana šķiet svarīga?

Mani LEAN visvairāk uzrunā, ka visa uzņēmuma darbības centrā ir klients un tā vajadzības, kā arī izaicinājums tās apmierināt, tērējot pēc iespējas mazāk resursus. Tātad – fokusēti darīt tikai to, kas sniedz vērtību. Ar šo metodoloģiju iepazinos strādājot Lattelecom, kur arī praksē redzēju, cik labus rezultātus tā spēj sniegt, ja vien veiksmīgi tiek ieviesta.

Vai Tu māci arī citur?

Jā, lepojos būt viena no uzņēmuma Triviums Apmācība pasniedzējiem. Palīdzu apgūt uzņēmuma finanšu vadības pamatus, kā arī kā veiksmīgāk vadīt komandas un uzlabot procesus, to efektivitāti. Tā kā labprāt dalos ar iegūtajām zināšanām, tad paralēli ik pa laikam esmu pasniegusi ar finansēm saistītas tēmas, piemēram, kā vieslektore Latvijas Mākslas Akadēmijā. Kā arī kā vadības konsultante esmu palīdzējusi dažādu nozaru uzņēmumiem padarīt savu darbību efektīvāku.

Lai šo visu apgūtu, Tu noteikti esi daudz lasījusi. Pastāsti par savu grāmatu plauktu. DacesKindle

Bez zināšanu papildināšanas Apvienotajā Karalistē un ASV, jaunas apgūstu pārsvarā izmantojot internetu. Ir iespējams atrast gan seminārus, gan kvalitatīvus bezmaksas kursus, kā arī komunicēt un apmainīties ar pieredzi ar profesionāļiem no citām pasaules valstīm. Taču, jā, esmu arī grāmatu cienītāja un manā plauktā atrodami eksemplāri gan par komandu vadību, gan psiholoģiju, gan biznesa procesu vadību un, protams, par Lean.

Ko Tu apguvi Apvienotajā Karalistē un ASV?

Apvienotajā Karalistē papildināju zināšanas vadības grāmatvedībā 2011.gadā, savukārt, ASV 2013. gadā nokārtoju starptautiski atzītu IT atbalsta centra direktora sertifikātu.

Vai Tev ir kāds iecienīts citāts, pēc kura principa Tu dzīvo?

Varētu teikt, ka esmu vidēja mēroga filmu režisora Woody Allen fane un viens no maniem mīļākajiem citātiem ir viņa: “Eighty percent of success is showing up”.

Mēs zinām arī, ka pati raksti blogus un Tev tas ļoti labi padodas. Kā Tu sāki rakstīt un par ko?

Pirmo reizi, kad devos 3 nedēļu prombūtnē no Latvijas, rakstīju ar nolūku informēt ģimeni un tuvākos draugus, lai nebūtu viens un tas pats vairākkārtīgi jāatstāsta. Tā tas ir saglabājies un attīstījies, jo rakstu ikreiz, kad dodos tālākā un ilgākā ceļojumā, tik vien, ka lasītāju skaits nu jau krietni pārsniedz sākotnējo auditoriju. Arī pašai tas kalpo kā atmiņu saglabāšanas veids.

Par ceļojumiem. Kāda veida atpūta Tev ir vistuvākā?

Noteikti tā ir atpūta dabā. Ļoti patīk doties gājienos kalnos vai pa takām. Aizrauj ūdens visos veidos: jūra, ūdenskritumi, upes, ezeri un, ja vēl var uz wakeboard dēļa uzkāpt, tad pilnīgi noteikti diena ir izdevusies. 🙂

Tev noteikti ir vēl kāds nepiepildīts sapnis?

Vairāki. 🙂 Piemēram, vēlos klavieres un suni.

Ja vēlies strādāt Daces komandā, ielūkojies Visma vakanču sadaļā

Populārākie

  • Parādu piedziņa tiesvedības un ārpustiesas procesā (I daļa)

    Katrs uzņēmums vai fiziskā persona var saskarties ar situāciju, kurā saistību neizpildes rezultātā ir izveidojies parāds. Šajā rakstā aplūkosim iespējamos tiesiskos risinājumus parāda atgūšanai, priekšnoteikumus un kārtību, lai parādu nodotu piespiedu izpildei valsts amatpersonai – Latvijas Zvērinātam tiesu izpildītajam.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]