Doties uz galveno

Kā mums veicās Lattelecom Rīgas maratonā 2016?

Ir aizvadīts 26. Lattelecom Rīgas maratons, kas pulcēja azartiskos skrējējus 14. -15.maijā. Maratonā kopā piedalījās 33 590 dalībnieki no 65 pasaules valstīm. http://www.lattelecomrigasmaratons.lv/ teikts, ka vislielākais reģistrēto skrējēju skaits bija 6 km distancē – 12 482, savukārt, 10 km distance pulcēja 6512 dalībnieku, pusmaratons – 4313, bet klasiskā maratona distance – 1759 dalībniekus. Kā maratonā veicās […]

Ir aizvadīts 26. Lattelecom Rīgas maratons, kas pulcēja azartiskos skrējējus 14. -15.maijā. Maratonā kopā piedalījās 33 590 dalībnieki no 65 pasaules valstīm. http://www.lattelecomrigasmaratons.lv/ teikts, ka vislielākais reģistrēto skrējēju skaits bija 6 km distancē – 12 482, savukārt, 10 km distance pulcēja 6512 dalībnieku, pusmaratons – 4313, bet klasiskā maratona distance – 1759 dalībniekus.

Kā maratonā veicās Visma kolēģiem?

Kā stāstījām iepriekšējā rakstā “Lattelecom Rīgas maratons 2016. Kā veiksmīgi noskriet?”, šogad sevi izaicināt kādā no distancēm izvēlējās arī Visma darbinieki. Maratons ir aiz muguras, tāpēc ir īstais brīdis atskatīties un atcerēties, kādas ir emocijas pēc skrējiena. Jāsaka, ka tāpat kā izvēlētās distances, arī emocijas ir dažādas. Kolēģi stāsta par lietainajiem laika apstākļiem, sevis pārvarēšanu, mūziku kā motivatoru un gandarījumu finišā.

Jaunākā testētāja Baiba Dumpe arī pieveica 10 km distanci. Baiba saka, ka kopumā sajūtas bija labas, lietus atveldzēja un palīdzēja pieveikt izvēlēto distanci. Bet, protams, dažbrīd arī nav bijis viegli, jo šāda veida sacensībās un šāda garuma distanci skrēja pirmo reizi. Bija momenti, kad Baiba domājusi, ka vairs nespēs turpināt, bet tā kā esot liels gribasspēks, tad ar distanci tika galā gan morāli, gan fiziski.

Baiba pavisam noteikti ir apmierināta ar savu veikumu, jo tieši pirms sacensībām nedaudz apslima, un spēki jau bija mazliet apsīkuši. Viņas mērķis bija noskriet izvēlēto distanci, ko arī izdarīja.

10 km distaci veiksmīgi noskrēja Personāla asistente Ivanda Sprūdža. Par emocijām viņa saka tā: “Skrienot sajūtas bija visdažādākās, sākot no pacilāta prieka līdz pat nelielam izmisumam, bet kopējā atmosfēra un nospraustais mērķis ļoti motivēja pārkāpt katram ‘es nevaru’ un finišā jau viss likās skaisti. Tā kā piedalījos maratonā pirmo reizi, tad īsti nezināju, uz ko esmu parakstījusies. Dzīvē kā jau dzīvē arī treniņu plāns nebija tik veiksmīgs, kā sākumā bija ieplānots, bet kopumā mērķis bija vienkārši veikt distanci neatkarīgi no rezultāta, tāpēc gala sniegums bija ļoti iepriecinošs.”

Arī klientu konsultante Ance Kancere skrēja 10 km distanci. Jautājot, kādas bija sajūtas skrienot, viņa saka: “Visu distanci skrēju, paturot prātā, ka daru to savam priekam, un nemēģinu izdarīt vairāk, kā spēju. Kopumā patīkams skrējiens. Lietus netraucēja, tieši otrādi – atveldzēja skrējiena laikā. Ļoti patika skrējiena posms pa Brīvības bulvāri, īpaši gar Brīvības pieminekli, kur pulcējās dejotāji un tautiskā mūzika deva papildus spēku un uzmundrinājumu”. Ance ar savu rezultātu ir ļoti apmierināta.

1

Elīna (no kreisās puses), Ieva, Ivanda un Ance pirms maratona

Klientu attiecību vadītāja Santa Mauriņa pieveica 21 km distanci. Iepriekšējos gadus kolēģe izvēlējusies skriet 10 km distanci, tāpēc nudien šis ir bijis izaicinājums.

Santa par sajūtām stāsta: “Jau pašā distances sākuma posmā ir svarīgi sajust sevi – saprast, vai temps ir piemērots, lai spēks un enerģija tiek izlīdzināti visa skrējiena garumā. Lai pēdējie km beidzas nevis ar sāpošiem muskuļiem un bez elpas, bet ar uzrāvienu un pilnīgu uzkrāto rezervju atdevi. Man svarīgi sākuma posmā nepārforsēt, izbaudīt atmosfēru – atbalstītāju uzsaucienus, pūļa enerģiju. Distances 2.pusē, sajūtot sagurumu un nelielas muskuļu sāpes, ļoti svarīgi sevi pozitīvi noskaņot un koncentrēties uz mērķi. Laba mūzika ar izlasi playlistē arī ļauj atslābt un uzturēt tempu”.

Vaicājot, vai ir apmierināta ar savu sniegumu, viņa atbild : “Viennozīmīgi. Viens ir rezultāts ar laika rādītāju un otrs (ne mazāk svarīgs) ir saņemtās emocijas – gandarījums, savu spēju pārbaude. Tā enerģija, kas izstaro no pašiem dalībniekiem pirms un visas distances garumā, kā arī no atbalstītājiem, ir nepārspējama. Un lai arī distancē jāizdzīvo dažādi posmi ar sevis paškontroli, tā gandarījuma sajūta finišā un vēl kādu laiku pēc tam absolūti noteikti ir tā vērta.”

Arī BI konsultants Sandis Zukulis skrēja pusmaratonu. Viņš stāsta savu stāstu par izjūtām: “Sāku mierīgi, laužoties cauri pūlim. Ap otro kilometru sapratu, ka šodien varētu noskriet 1h 45min laikā, tāpēc apsteidzu 1:45 tempa turētājus, ar domu, ja vēlāk saguršu, tad vismaz būs rezervīte. Rezervīti nevajadzēja. Vietām skrēju ar filosofiskām pārdomām – kam man šis vispār ir vajadzīgs? Vietām ar sakostiem zobiem turēju uzņemto tempu. Īpaši patika īsais skrējiens caur Vecrīgu, kurā bija daudz atbalstītāju.” Sandis ir ne tikai apmierināts ar savu rezultātu, bet arī patīkami pārsteigts.

Jau iepriekšējā bloga rakstā minējām, ka 6km distancei pieteicās Personāla direktore Ineta Juškēviča. Ineta ir priecīga par paveikto un saka, ka labprāt skrietu vēl. Ļoti paticis kultūras km, dziesmas, tautas tērpos saposušies dejotāji smaidot uzmundrināja, pēc tam tālāk arī Aišas dziedājums padarīja īsāku skrējienu par Brīvības ielu.

6km distanci noskrēja arī Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Laura Brīvība. Laura pastāstīja, ka pirmos 3km jutās, ka ir traki un to nevajadzēja uzņemties. Bet pēc tam parādījās spēks un skriešanas prieks. Finišā Laurai bija milzīgs gandarījums un pārliecība , ka vēlas skrējienu atkārtot arī nākamgad. Par paveikto esot apmierināta. Lai gan minūtēs mērāmais sniegums neesot iespaidīgs, šis īsais skrējiens bija milzīga uzvara pār sevi.

Visu maratonu veica Jaunākais BI konsultants Edgars Ķemers. Viņš stāsta par saviem iespaidiem: “Sajūtas ļoti dažādas. No liela prieka par atbalstītājiem, iespēju piedalīties un milzīga gandarījuma, līdz pat izteiktam nogurumam un vēlmei brīžiem apstāties. Bet tieši iespēja pārvarēt šīs grūtības un pierādīt sev, ka to vari, ir tas, kas beigās sagādā to vislielāko gandarījumu. Tāpat arī draugi un radi, tie ir cilvēki, kuri uzlaboja sajūtas, deva spēku, kad tas visvairāk bija nepieciešams, un motivēja sasniegt finišu.”

Jautājot, vai ir apmierināts ar savu sniegumu, Edgars atbild: “Jā, pat ļoti! Mērķis ir sasniegts. Noskrietas visas distances – katru gadu pa vienai palielinot. Ja agrāk noskriet maratonu šķita neiespējami, tad tagad tas ir īstenots. Nepilnas 6 minūtes varbūt gan pietrūka, bet tās uz atgriešanos. Noteikti pie tā neapstāšos un tiks sasniegti jauni, labāki rezultāti. Kādi tieši? Tad jau redzēsim :)”

IMG5551

Edgara medaļu kolekcija

Priecājamies kopā ar mūsu kolēģiem par sasniegumiem un, galvenais, par viņu uzdrīkstēšanos un sevis pārvarēšanu. Tiekamies nākamgad!

 

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?