Doties uz galveno

Mēneša darbinieks Gatis Lapsiņš: “Darba kultūru un vidi veidojam mēs paši. Ja katru dienu nāksi ar negācijām un neapmierinātību, vari necerēt, ka darbs patiks. ”

Par oktobra mēneša darbinieku, vecāko programmētāju, Gati Lapsiņu varētu rakstīt daudz un dikti – gan par sasniegumiem un attieksmi darbā, gan smaidiem ko rada kolēģos ārpus darba aktivitātēs. Tomēr to visu arī bez gariem apcerējumiem pasaka viņa kolēģi no HoP komandas: “Lielisks kolēģis, bez kura nav iedomājama HoP komanda.” Kā Tu raksturotu sava darba galveno […]

Gatis Lapsiņš

Par oktobra mēneša darbinieku, vecāko programmētāju, Gati Lapsiņu varētu rakstīt daudz un dikti – gan par sasniegumiem un attieksmi darbā, gan smaidiem ko rada kolēģos ārpus darba aktivitātēs. Tomēr to visu arī bez gariem apcerējumiem pasaka viņa kolēģi no HoP komandas: “Lielisks kolēģis, bez kura nav iedomājama HoP komanda.”

Kā Tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Esmu HoP komandas izstrādātājs. Vienmēr sev uzstādu mērķi veidot tādu sistēmu, lai lietotājiem radītu WOW efektu. Ja dzirdi no klienta vai kolēģa kādu labu vārdu, tad zini, ka esi uz pareizā ceļa.

Kāpēc Tev patīk strādāt Visma?

To raksturo viens vārds: brīvība. VISMA sniedz brīvību. Tomēr jāatceras, ka brīvībai blakus stāv atbildība. Jo lielāka brīvība, jo lielāka atbildība. Tāds ir mana darba princips.

Tas, ko esmu sapratis šeit strādājot – darbs nav tikai darba devējs un veicamais darbs. Darba kultūru un vidi veidojam mēs paši. Ja katru dienu nāksi ar negācijām un neapmierinātību, vari necerēt, ka darbs patiks.

Mums ir lieliska komanda no kuras var smelties zināšanas un iedvesmu. Uzskatu, ka vienmēr jābūt atklātam un jāatbalsta apkārt esošie cilvēki gan darbā, gan mājās.

Ko ieteiktu citiem, kuri vēlas izvēlēties tādu karjeras ceļu kā tu?

Vienkārši darīt un saprast, ka izstrādātājs mūsdienās nav tikai kodu rakstītājs. Jābūt savam rokrakstam, un, protams, vienmēr jāmācas un jāseko līdzi jaunākajām tendencēm. Kaut virspusēji jābūt lietas kursā, kas notiek tehnoloģiju pasaulē.

Ar ko tu nodarbojies no darba brīvajā laikā?

Vasarā man ļoti patīk braukt ar krosa motociklu un riteni. Tā kā šosezon mazāk sanāca braukt ar motociklu, tad izaicināju sevi uz 120km pārgājienu. Katram čalim vajadzētu pamēģināt!

Tā kā man patīk izmēģināt jaunas lietas – pirms 2 gadiem internetā pasūtīju SledDogs sniega slidas. Izrādījās, ka esmu pirmais Baltijā, kurš sāka pa kalniem slidināties ar sniega slidām. Mani tas ļoti ir aizrāvis, tāpēc ziemā katru brīvu brīdi pavadu uz kalna slidinoties.

Tavs dzīves moto ir?

Man tādi ir vairāki, bet visvairāk pieturos pie tēva mācītā: nospraud mazos mērķus, kurus vari sasniegt tuvākajā laikā. Cilvēkam kaut ko paveicot rodas gandarījuma sajūta.

Kāpēc gaidīt vienu lielu gandarījumu, ja vari saņemt daudzus mazus gandarījuma mirkļus?

Manuprāt, virzoties uz lieliem mērķiem, ir lielākas iespējas novirzīties no tā. Arī Everestā uzreiz neuzkāpsi – labāk sākt ar Gaiziņu. 🙂

Vēlies būt daļa no mūsu komandas? Ielūkojies vakancēs!

Populārākie

  • Parādu piedziņa tiesvedības un ārpustiesas procesā (I daļa)

    Katrs uzņēmums vai fiziskā persona var saskarties ar situāciju, kurā saistību neizpildes rezultātā ir izveidojies parāds. Šajā rakstā aplūkosim iespējamos tiesiskos risinājumus parāda atgūšanai, priekšnoteikumus un kārtību, lai parādu nodotu piespiedu izpildei valsts amatpersonai – Latvijas Zvērinātam tiesu izpildītajam.

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Dažādi līgumi ar fiziskām personām par auto izmantošanu uzņēmuma vajadzībām

    AUTORE: Inga Pumpure Grāmatvede ar nestandarta domāšanu par standartizētām, likumdošanas regulētām normām. Mūsdienās auto nav luksusa lieta, tā ir nepieciešamība. Daudz vairāk un īsākā laikā var izdarīt, ja esi mobils –  vari pārvietoties kad un kur vēlies, neesot pakļauts sabiedriskā transporta kustību sarakstiem un maršrutiem. Turklāt tas attiecas ne tikai uz fiziskām personām, bet arī […]