Doties uz galveno

Mēneša darbinieks – Raimonds Mališevs: “Ja gribi būt tur, kur nekad neesi bijis – sāc staigāt tur, kur nekad neesi staigājis”

Raimonds ir vadošais testētājs, kurš ikdienā tur roku uz jaunā Horizon pašapkalpošanās portāla VISMA HoP pulsa. Kas ir VISMA HoP? Tā ir vieta, kur darbinieki pievilcīgā un intuitīvā web vidē varēs ērti un ātri iepazīties ar, piemēram, savām algas lapiņām vai kolēģu kontaktinformāciju, pieteikt atvaļinājumus un veikt dažādas citas ikdienā nepieciešamas darbības. Vēl bez šī […]

Raimonds ir vadošais testētājs, kurš ikdienā tur roku uz jaunā Horizon pašapkalpošanās portāla VISMA HoP pulsa. Kas ir VISMA HoP? Tā ir vieta, kur darbinieki pievilcīgā un intuitīvā web vidē varēs ērti un ātri iepazīties ar, piemēram, savām algas lapiņām vai kolēģu kontaktinformāciju, pieteikt atvaļinājumus un veikt dažādas citas ikdienā nepieciešamas darbības.

Vēl bez šī darba, Raimonds raksta un uztur testa skriptus, uztur un konfigurē Teamcity serveri, kā arī rūpējas, lai izstrādes vides ir “veselīgas” un darbs neapstājas.

Raimonds ir saņēmis balvu “Izcils darbinieks 2015”.

Kā Tu raksturotu sava darba galveno mērķi?

Šobrīd galvenais mērķis ir rūpēties par HoP projektu – līdz minimumam samazināt manuālo darbu, automatizējot un uzlabojot procesus. Svarīgi ir arī rūpēties par izstrādes vidēm, ieviest jaunus rīkus kvalitātes celšanai un padarīt ikdienas darbu efektīvāku.

Katru dienu mēģinu kaut ko uzlabot, kaut par 0.5%. Ja šodien tie ir nieka 0.5%, pēc mēneša tie būs 10%, tad kas būs pēc gada?

Trijos vārdos – attīstīt, uzlabot un automatizēt.

Kāpēc Tev patīk strādāt Visma?

Kolēģi – nespēju iedomāties ikdienu bez viņiem. Atsaucīgi profesionāļi, kuri būs blakus, ja būs nepieciešamība. Arī pie alus kausa. 🙂

Attīstības iespējas – Visma nav atteikusi nevienu konferenci vai mācību braucienu, kurā devos, tādējādi ļaujot man paplašināt redzes loku un iegūt jaunus draugus, zināšanas un idejas uzlabojumiem. Šeit vienmēr ir mērķi, pēc kuriem tiekties. Vienmēr ir kaut kas tāds, kas izaicina un liek kustēties uz priekšu.

H2O (“darba” nosaukums VISMA HoP projektam) komanda – tie ir superīgi cilvēki kuri māk ne tikai smagi strādāt, bet arī labi atpūsties.

Mans tiešais vadītājs – cilvēks, kurš spēj motivēt, iedrošināt, atbalstīt un, ja rodas nepieciešamība arī sapurināt. Īsts līderis.


>> Intervija ar Raimonda vadītāju Valēriju Makijenko

Ar ko tu nodarbojies no darba brīvajā laikā?

Ja ir paveicies un esmu laukos, tad nekas mani neatturēs no makšķerēšanas – pāris stundas miera un klusuma spēj darīt brīnumus.

Ziemā labprāt dodos uz kādu no vietējiem kalniem snovot. Neesmu profiņš, bet no kalna lejā tikt māku 🙂

Patīk “ķimerēties” ap auto.

Tavs dzīves moto ir?

Ja gribi būt tur, kur nekad neesi bijis – sāc staigāt tur, kur nekad neesi staigājis.

 

Vēlies strādāt Visma komandā? Apskati vakances!

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?