Doties uz galveno

Uzdevums: Izvēlīgie ēdāji

Uzdevums ar divdaļīga grafa piemēru 5.-6. klašu skolēniem.

Šoreiz piedāvājam risināt 5.-6. klašu Bebr[a]s uzdevumu. Šāda veida uzdevums algoritmu teorijā ir pazīstams kā dzelzceļa optimizācijas uzdevums. Lai veicas risināšanā!

Anna ballītei ir paredzējusi sagatavot ēdienus no sešām koku sugām, katra ēdiena pagatavošanai izmantojot vienas vai vairāku sugu kokus:

Annai ir ballītes dalībnieku saraksts, kur katram bebram ir norādītas tās koku sugas, kuras šis bebrs var ēst (no pārējām ir alerģija).

VārdsKoks(i), kuru(s) var ēst
AnnaVītols, Ozols, Osis, Kļava
TomsVītols, Ozols, Papele
SindijaOzols
DāvisOsis, Bērzs
EmmaVītols, Kļava, Bērzs
FredisOzols, Osis
JurģisPapele, Kļava

Uzdevums

Kāds ir mazākais ēdienu skaits, kas Anna jāsagatavo ballītei tā, lai katram ballītes dalībniekam būtu vismaz viens ēdiens, ko viņš var ēst?

Atbilžu varianti

A) 1 B) 2 C) 3

D) 4 E) 5 F) 6

Paturi pelīti virs Bebra attēla un
parādīsies informatīvais teksts ar atbildi!

Uzzini vairāk par konkursu Bebr[a]s lapā!

Atvērt Bebr[a]s lapu

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?