Doties uz galveno

Vai tev izdosies atrisināt 7. klases loģikas uzdevumu?

Iespēja pārbaudīt savus attapību, pildot Bebr[a]s 7. klases uzdevumu

Konkurss Bebras

Sākam gatavoties Bebr[a]s 2017!

Pirmais uzdevums ir klāt – iespēja pārbaudīt savus spēkus, pildot pagājušā gada Bebr[a]s  fināla kārtas 7. klases uzdevumu. Vai tev izdosies?

Sarokošanās spēle

Bebriem ļoti patīk īru spēle “Sarokošanās”. Katru reizi, kad tā beidzas – bebri sarokojas komandu starpā (tā kā redzams attēlā: katra komanda sastājas rindā un viens pēc otra sarokojas ar pretējās komandas bebriem).

Sāk abu komandu pirmie bebri sarokojoties. Tad virzās tālāk un iesaistās nākamais bebrs. Ejot garām viņi saka “Paldies, par spēli!” Tas turpinās, kamēr katrs bebrs ir sasveicinājies ar katru pretējās komandas pārstāvi.

Uzdevums

Šajā spēlē katrā komandā ir 15 dalībnieku. Ja pieņem, ka katram spēlētājam nepieciešama viena sekunde, lai paspiestu roku un dotos pie nākamā, tad, cik daudz sekundes būs nepieciešamas kopumā, lai visi paspiestu pretinieka komandas visiem biedriem roku?

Atbilžu varianti

A) 15              B) 29             C) 16          D) 28

Paturi pelīti virs Bebra attēla un
parādīsies informatīvais teksts ar atbildi!

Uzzini vairāk par konkursu Bebr[a]s lapā!

Atvērt Bebr[a]s lapu

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Aktualitātes grāmatvedībā 2024. gadā

    Jaunā gada sākumā grāmatveži analizē iepriekšējā gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2024.gads?