Doties uz galveno

Iedvesmojamies attīstībai – jaunā Iespējamā misija skolotāja Ance Kancere

Mēs ticam, ka ilgtspējīga attīstība ir iespējama tikai valstī ar gudriem cilvēkiem un tos palīdz izveidot iedvesmojoši skolotāji. Tāpēc katru gadu nodrošinām stipendiju vienam Iespējamās misijas skolotājam un īpaši sekojam viņa gaitām. Iepriekšējos gados tā bija Jete Gudeta un Emīls Veide, bet turpmākos divus gadus ar īpašu interesi sekosim Ances Kanceres piedzīvojumiem skolotāja lomā. Anci […]

Mēs ticam, ka ilgtspējīga attīstība ir iespējama tikai valstī ar gudriem cilvēkiem un tos palīdz izveidot iedvesmojoši skolotāji. Tāpēc katru gadu nodrošinām stipendiju vienam Iespējamās misijas skolotājam un īpaši sekojam viņa gaitām. Iepriekšējos gados tā bija Jete Gudeta un Emīls Veide, bet turpmākos divus gadus ar īpašu interesi sekosim Ances Kanceres piedzīvojumiem skolotāja lomā.

Anci līdz šim pazinām kā gudru, čaklu un vienkārši jauku kolēģi Horizon konsultantu komandā. Esam pārliecināti, ka viņa būs lieliska arī skolotāja lomā. Protams, mums ir žēl vismaz uz laiku zaudēt šādu kolēģi, tomēr esam arī pārliecināti, ka attīstība vienmēr nes ieguvumus. Ieguvēji noteikti būs skolēni un arī Visma bloga lasītāji – ļausim Ancei mūs iedvesmot.

Kā nobriedi izmaiņām karjerā?

Jau kādu laiku domāju, ka vēlos sevi izaicināt un izmēģināt ko jaunu. Ideja par Iespējamo misiju nāca īstajā laikā, un tad arī sapratu, ka piesakoties varu tikai un vienīgi iegūt.

Kādu priekšmetu pasniegsi?

Mācīšu informātiku un ar to saistītos mācību priekšmetus (datoriku, iespējams arī programmēšanu).

Šis ir tas mācību priekšmets, kas savulaik mani pašu pamudināja studēt informācijas tehnoloģijas un nākotni saistīt ar IT jomu.

Ance 1. klasē

Kad tu sāc darboties, kā arī, kurā skolā pasniegsi?

Mums pašiem, jaunajiem Iespējamās misijas skolotājiem, apmācības sākas jau jūlijā Vasaras akadēmijā, kur apgūsim nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai būtu gatavi sākt darbu skolā.

Pēc Vasaras akadēmijas, augustā, sākšu darbu skolā, kur kopīgi ar kolēģiem gatavošos jaunajam mācību gadam.

Turpmākos divus mācību gadus pasniegšu informātiku Siguldas pilsētas vidusskolā.

Kāds ir tavs mērķis šajā laikā?

Viens no maniem mērķiem ir parādīt skolēniem, ka mācību process var būt aizraujošs. Manuprāt, ir svarīgi saprast un zināt, kā un kur iegūtās zināšanas un prasmes ir pielietojamas arī turpmāk, ne tikai konkrētajā mācību stundā vai kārtējā kontroldarbā.

Vēlos parādīt, cik daudz un dažādas iespējas viņus gaida, skolu pabeidzot.

Mans personīgais mērķis – būt par skolotāju, kas prot izstāstīt, parādīt, iemācīt un iedvesmot. Ceru, ka izdosies.

Kādas ir gaidas un bažas par gaidāmo izaicinājumu?

Tādu ir daudz – gan gaidas, gan bažas. 🙂

Tā kā man ir ļoti svarīgi darīt to, kas sagādā prieku un gandarījuma sajūtu, esmu pārliecināta, ka turpmākie divi gadi man to sniegs.

Iespējamo misiju redzu arī kā iespēju sevis attīstībai un pilnveidei.

Bažas rada nezināmais. Būt par skolotāju nav vienkārši, ja būtu – tas vairs nebūtu izaicinājums.

Vai pēc šī laika plāno arī ilgtermiņā būt par skolotāju?

Laiks rādīs. Pašlaik redzu sevi kā pilnas slodzes skolotāju divu gadu garumā. Pēc tam? Redzēsim. 🙂

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.