Doties uz galveno

Visma Blogs LV

Visi raksti

  • Kas jāzina grāmatvedim sagaidot 2023. gadu?

    Tuvojoties gada beigām grāmatveži analizē gada laikā padarīto un ieplāno nākotnes darbus saistībā ne tikai ar gada pārskata sagatavošanu, bet arī ar jauno likumu normu piemērošanu savā grāmatvedības uzskaitē. Ko jaunu grāmatvežiem nesīs 2023. gads?

  • Kā izvēlēties atbilstošāko kandidātu atlases procesā

    Bieži vien pareizā kandidāta izvēle ir sarežģīts un izaicinošs process, it sevišķi, ja ir palikuši divi vai trīs šķietami atbilstoši pretendenti. Šajā HRM Idea rakstā piedāvājam dažādus padomus, kas jums palīdzēs izdarīt vislabāko lēmumu.

  • Pārliecību un vērtību loma aug – ar ko rēķināties darba devējam?

    Arvien vairāk cilvēku izvēlas sevi asociēt tieši ar uzņēmumiem, kuri skaidri pasaka savu nostāju dažādos ar biznesu nesaistītos jautājumos. Tāpēc, lai iegūtu lojālus klientus un darbiniekus, uzņēmumiem ir skaidri jānodefinē savas vērtības un attieksme pret dažādām sabiedrībai svarīgām tēmām. Ko mūsdienu cilvēki sagaida no zīmoliem un kompānijām, jums pastāstīs komunikācijas meistare Ilze Rassa.

  • Vai darba līgumus drīkst parakstīt elektroniski?

    Personāla lietvedības dokumentu digitalizācijas jautājumi kļūst arvien aktuālāki. Nereti saskaramies ar situācijām, kad tehniskās iespējas un likums ļauj uzlabot procesus, taču paši neesam gatavi mainīt ieradumus. Analizējot Visma pētījuma rezultātus, atspēkojam dažādus mītus, kas iesakņojušies personālvadības nozarē. Šoreiz – darba līguma parakstīšanas iespējas.

  • Digitāla personāla vadība (2. daļa)

    Pēdējos gados darba devējiem arvien vairāk nācies domāt par dažādu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu savā uzņēmumā. Tomēr, digitālo tehnoloģiju ieviešanas procesā, nereti tiek aizmirsts padomāt par sistēmas piemērotību un atbilstību organizācijai, kā arī risku izvērtēšanu. Padomus, kā veiksmīgi un kvalitatīvi digitalizēt procesus uzņēmumā vai organizācijā, sniedz Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Personāla nodaļas vadītāja Zane Rostoka.

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.