Doties uz galveno

Savienojumi – 11. klases loģikas uzdevums

Bebr[a]s 11. klases līmeņa uzdevums, kurā 2 minūšu laikā jācenšas rast pareizā atbilde. Vai Tev izdosies?

Bebr[a]s 11. klases līmeņa uzdevums, kurā 2 minūšu laikā jācenšas rast pareizā atbilde. Vai Tev izdosies?

Savienojumi

Tavs uzdevums ir iekrāsot apļus zemāk esošajā attēlā, atbilstoši noteikumiem, kas atzīmēti katrā no apļiem.

Apļi savā starpā ir savienoti: starp 9 apļiem pastāv 16 dažādi savienojumi. Skaitlis katrā no apļiem norāda uz to, cik no tam blakus esošajiem apļiem jāiekrāso.

Piemēram, aplim, kurā norādīts skaitlis “=3” jābūt savienotam ar 3 no 4 tā kaimiņiem, t.i. jāiekrāso 3 tam blakus esošie apļi, kas ir savienoti ar šo apli. Līdzīgi, aplim, kurā norādīts skaitlis “<4” ir jābūt savienotam ar mazāk nekā 4 blakus esošiem apļiem, t.i. jāiekrāso mazāk nekā 4 no blakus esošajiem apļiem.

Uzdevums

Cik apļi jāiekrāso, lai tiktu izpildīti visos apļos atzīmēto skaitļu noteikumi?

Pareizā atbilde – paturi pelīti virs Bebra attēla un
parādīsies informatīvais teksts ar atbildi!

Uzzini vairāk par konkursu Bebr[a]s lapā!

Atvērt Bebr[a]s lapu

Populārākie

  • Kādi personāla lietvedības dokumenti nepieciešami?

    AUTORS: Inese Sila mg.hr, LPVA valdes locekle ar praktisko pieredzi personāla vadībā un lietvedībā no 1995. gada. Personāla dokumentu pārvaldība (personāla lietvedība) ir svarīga personāla vadības sastāvdaļa, no kuras neviens darba devējs ikdienā nevar atteikties. Darbinieki ir jāpieņem darbā, jāizbeidz ar kādu darba tiesiskās attiecības, jānosaka mēnešalga, jānosūta komandējumā, jānosaka iekšējā darba kārtība, jādeleģē uzdevumi un […]

  • Autoratlīdzības saņēmēju ienākums un tā aplikšana ar nodokļiem

    Autoratlīdzību nodokļu režīms pēdējos gados ir bijusi ļoti aktuāla tēma. Tas saistīts ar to, ka iepriekš daudzi uzņēmumi izmantoja autoratlīdzību izmaksu, kā vienu no pakalpojumu vai produktu samaksas veidu fiziskām personām. Bet, pamatojoties uz to, ka regulāri ir bijusi izplatīta negodīga prakse, tika lemts komercuzņēmumos autoratlīdzības “izņemt no aprites”. Pagaidām mēs dzīvojam, tā saucamajā, “pārejas perioda” režīmā, kad līdz 2023.gada beigām vēl drīkst izmaksāt autoratlīdzības no uzņēmumiem, ievērojot konkrētus nosacījumus.